«Чоловічий Розарій»: молитва, що змінює життя

У першу суботу місяця вже впродовж трьох років чоловіки Варшави збираються на «Чоловічий Розарій». За цей час ініціатива розширилась не лише на всю Польщу та Європу, а й інші континенти. В Україні «Чоловічий Розарій» відбувається у трьох містах. 

В Україні на сьогодні діють три спільноти чоловіків, які збираються на Розарій у першу суботу місяця: у Хмільнику, Городку (Хмельницька обл) та Києві. Від серпня 2020 року чоловіки з ініціативи хоругви Пресвятої Діви Марії Матері Церкви Ордену Лицарів Йоана Павла ІІ, збираються на молитву при капуцинській парафії у Києві.  

Про свій досвід молитви на розарії та участь у «Чоловічому Розарії» розповів Володимир Корчинський, організатор цієї ініціативи в Україні: 

Розарій змінив напрямок мого життя та моєї родини. У свято Матері Божої Святого Скапулярію під час Святої Меси я відчув прагнення молитись Помпейську новенну. Я боявся, що не вдасться, бо раніше я рідко молився на розарії, одгнак розпочав молитву. Невдовзі моє життя почалося змінюватись. Разом із сім’єю ми переїхали до Польщі, без молитви та довіри до Марії це було би не можливо. Ми отримали багато благодатей: помешкання поруч з костелом, духовного керівника, спільноту, приятелів та багато інших дарів, які були тісно пов’язані з Найсвятішою Матір’ю. 

Ми почали практикувати молебень перших субот місяця спочатку в парафії, а потім я довідався про Чоловічий Розарій та поїхав до Варшави. Скільки себе пам’ятаю – бачив мою бабусю з розарієм в руках, але ніколи раніше не бачив стількох чоловіків, що публічно моляться розарій. У цій простій та смиренній молитві роздумуємо над цілою таємницею Спасіння, а для нас, чоловіків, вона є джерелом відваги до реалізації нашого покликання: бути добрим сином, люблячим чоловіком, дбайливим батьком… 

Коли я відчув силу цієї чоловічої молитви, то перше бажання, яке народилось у моєму серці, – аби в моїй Батьківщині, де стільки років точиться війна, де легально вбивають дітей у лоні матері, де люди страждають через суспільну несправедливість, – щоб чоловіки взяли до рук розарій та почали духовну боротьбу за свої родини, Церкву і Батьківщину. Я віддав це прагнення Найсвятішій Матері і через рік у трьох містах України розпочався «Чоловічий Розарій». Їх мало, але вірю в Боже милосердя та Материнську опіку Марії, що рахується їх віра та бажання винагородити Пресвятому Серцю Ісуса та Серцю Марії. Разом із дружиною виховуємо вісім дітей, не маємо власного дому, не маю постійної праці, але маємо все необхідне для життя, бо Марія так, як в Кані Галілейській, про все дбає, завжди є з нами та опікується. Амінь.    

Фото: Володимир Корчинський, Павел Яворський

Схожі новини:

Поширити новину: