Відпуст у постраждалому храмі Харкова

27 вересня харківська парафія св. Вікентія де Поля (Салтівка), якою опікуються отці місіонери, відзначила своє храмове свято.

Про це повідомляє сайт Харківсько-Запорізької дієцезії.

Цього року, в умовах війни, коли майже всі парафіяни евакуювалися, святкування обмежилося урочистою ранковою Літургією на честь святого Вікентія де Поля, котрого у цей день вшановує Церква.

Святу Месу очолив правлячий єпископ Харківсько-Запорізький Павло Гончарук у співслужінні з настоятелем парафії о. Яном Мартінчаком СМ, настоятелем парафії Святого Сімейства о. Анатолієм Клаком МІС та о. Андрієм Камінським ОР, душпастирем парафії Матері Божої Святого Скапулярію та св. Рафала Каліновського. 

Священники разом з кількома вірянами, що зібралися у постраждалому від війни храмі (уламками від снарядів та вибуховою хвилею вибито деякі шиби), прославляли Бога за дар життя і святості св. Вікентія, просячи про його заступництво.

На початку Святої Меси єпископ Павло окреслив св. Вікентія, як людину, яка бачила Бога і бачила людину. 

Під час проповіді єпископ-ординарій заохотив, наслідуючи приклад св. Вікентія, дослухатися Бога і намагатися якнайбільше піддаватися Його керівництву.

Для порівняння, він згадав, як перша вчителька, навчаючи писати, водила його рукою, що тримала ручку. І чим більше він піддавався, тим краще виходило. «Богу не йдеться про те, щоб забрати в нас ручку, але для того, щоб добре писати, маємо цілковито піддатися Йому».

Наприкінці Святої Меси, єпископ на руки о. Яна, побажав отцям з Вікентійської родини, якомога уважніше вслухатися в Бога, щоб виконувати Його Волю.

Матеріал і фото: Ірина Воловицька

Схожі новини:

Поширити новину: