Кардинал Паролін зустрівся з російським міністром МЗС

Як повідомлялося, Державний секретар Ватикану кардинал П’єтро Паролін виступав під час Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку. У кулуарах Генасамблеї відбулась зустріч Пароліна з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

Про це повідомляє Vatican News.

Це була перша зустріч кардинала Пароліна та Лаврова з початку російської агресії проти України.

Сторінка Ватикану, інформуючи про цю розмову, нагадує слова Папи Франциска, який 15 вересня під час прес-конференції, повертаючись із Казахстану до Риму, висловився про діалог з Росією.

«Я думаю, – відповів Папа, – що завжди важко зрозуміти діалог з державами, які розпочали війну. І здається, що перший крок був звідтіля, з тієї сторони. Це важко, але ми не повинні це відкидати, ми повинні дати шанс діалогу всім! Бо завжди існує можливість, що в рамках діалогу речі зміняться, може вийти пропозиція іншої точки зору, іншої точки сприйняття. Я не виключаю діалогу з жодною владою, навіть якщо вона перебуває у стані війни, якщо є агресором. Іноді діалог доводиться вести саме так, але його потрібно вести, “смердить”, але потрібно це робити. Завжди крок уперед, простягнута рука, завжди! Бо в іншому випадку зачиняємо єдині раціональні двері для миру», – сказав Папа, відповідаючи на запитання польської журналістки про межі діалогу з Росією.

Такої позиції Святішого Отця дотримуються всі його співпрацівники, починаючи від Державного секретаря, який зустрічався з міністром закордонних справ Росії.

Фото: Vatican Media

Схожі новини:

Поширити новину: