Кардинал Краєвський відвідав Одесу

Впродовж двох днів префект Дикастерії харитативного служіння кардинал Конрад Краєвський відвідує спільноти католиків Одеси. 

15 вересня кардинал розпочав із Святої Меси, яку целебрував у одеській катедрі. У спомин Матері Божої Страждальної він підкреслив, що Україна має свою Матір в особі Богородиці. Стаючи під хрестом із Дівою Марією важливо постійно повторювати: Ісусе, довіряю Тобі.

Цього дня папський посланець зустрівся з вікентійською родиною, священниками та сестрами, які своє служіння особливим чином пов’язують з потребуючими.

Під час розмови кардинал Краєвський висловив вдячність духовенству за те, що залишилися служити на своїх місцях, незважаючи на війну. Передаючи благословення від Святішого Отця, ватиканський гість також розарії посвячені понтифіком для спільноти на Фонтанці. 

Отець Віталій Новак СМ, який служить в Одесі розповів про свої враження від зустрічі з кардиналом. «Мене вразила надзвичайна євангельська простота цього візиту, євангельський погляд на все, що відбувається. Я відчував та розумів любов кардинала  Краєвського до бідних та безпритульних. Всі його слова, що стосувалися служіння убогим, були для мене як бальзам на душу. Цього він вчиться від Папи Франциска. Тому я ще більше зрадів, бо майже все моє богопосвячене життя присвячене реалізації різних форм допомоги людям, яких торкається як матеріальна, так і духовна бідність. Кардинал Конрад сказав, що не може бути справжньої адорації Ісуса Христа в Євхаристії, якщо не служимо Йому в тих, які благають нас про допомогу», – розповів священник.

Фото: о. Віталій Новак

Кардинал також заохотив продовжувати служіння людям на місцях. Не важливо, скільки осіб нараховує парафіяльна спільнота: чи 40, чи 50. Головне – проголошувати Євангеліє та бути з людьми тут і тепер. 

У рамках візиту кардинал Краєвський також відвідав катедральний храм св. Апостола Андрія Первозванного (УГКЦ), де зустрівся з духовенством та вірянами Одеського екзархату на чолі з владикою Михаїлом Бубнієм.

Кардинал Конрад Краєвський про візит в Україну з доручення Папи

Перебуваючи в Одесі, Префект Дикастерії харитативного служіння розповів для Радіо Ватикану про мету свого четвертого від початку широкомасштабної війни візиту в Україну, здійснюваного з доручення Папи Франциска.

Опубліковано Vatican News Четвер, 15 вересня 2022 р.

Священники розповіли про своє служіння в умовах війни та про ситуацію на лінії фронту в Миколаївській області.      

Заплановано, що кардинал відвідає Запоріжжя та інші населені пункти вздовж південно-східного військового кордону. 

Схожі новини:

Поширити новину: