Паломництво облачених в скапулярій до Бердичівського санктуарію

10 вересня у Всеукраїнському санктуарії Матері Божої Святого Скапулярію відбулося паломництво тих, які облачені у святий скапулярій.

У паломництві взяли участь понад 30 учасників з Житомира, Бердичева та навколишніх парафій. Тема паломництва: «Скапулярій Марії – наш захист та наша зброя».

Паломництво розпочалося із реєстрації учасників. Далі за програмою заходу, у храмі учасників привітав настоятель Бердичівського санктуарію отець Віталій Козак OCD. Після цього відбулася молитва Розарію в намірі про мир в Україні, припинення війни та захист для українських військовослужбовців. 

Конференцію для учасників паломництва також виголосив отець Віталій. У конференції отець торкнувся теми відносин з Богом, з Марією та відносин у родині. Зокрема він сказав:

«Не треба боятися будувати відносини. Навіть якщо з кимось живемо 30, 40, 50 років. Якщо до цього дня не почали це робити, це потрібно починати робити сьогодні. Якщо відносини з Господом не збудували до сьогоднішнього дня, треба їх будувати сьогодні. Спостерігати, спілкуватися, вивчати і робити так добре, щоб подобалося. Це все просто. Це все реально дуже просто, але якщо захотіти. Захотіти увійти в реальність іншої людини очима іншої людини. Захотіти і увійти в реальність Пресвятої Діви Марії – Її  реальності, захотіти увійти в реальність Божу – Божою реальністю. Не пробувати усіх ощасливлювати по-своєму і не пробувати усіх міряти по собі».

По завершенню конференції відбувся обряд прийняття Святого Скапулярія, для тих, хто бажав його прийняти.

Центральним моментом паломництва стала Свята Меса, яку очолив настоятель отець Віталій Козак OCD.

«Господь хоче, щоб ми були конкретними людьми, щоб ми називали речі своїми іменами, – сказав хранитель санктуарію у проповіді. – Те що можемо, те можемо; те що не можемо, те не можемо; що вміємо, те вміємо; чого не вміємо, того не вміємо; якщо ставимо якісь плани, що треба зробити, щоб навчитися певних речей і можна пізніше осягнути результат. І тоді будинок, який будемо в нашому житті будувати, буде на скелі. Тоді не буде нам важливий образ, хто як нас сприймає, а важливо буде, ким ми є. Кожен може нас сприймати, як хоче. Це проблеми того, хто сприймає. А якщо будемо концентруватися на тому, хто нас, як оцінює, то ми завжди будемо хотіти комусь у чомусь догодити. Але якщо нас не буде це цікавити взагалі, ми будемо турбуватися ким ми є насправді, тоді будинок нашого життя буде збудований на скелі. Не важливо, хто що думає, важливо, ким ми є, і як нас бачить Господь. Нехай нам Господь дасть над цим подумати і зробити правильні висновки».

Після перерви на обід відбулося ділення в групах та свідчення учасників.

Завершилося паломництво прочитанням Акту відання себе Матері Божої Святого Скапулярію.

Максим Железницький

Схожі новини:

Поширити новину: