Українські дієцезії надіслали синтез дієцезіального етапу Синоду Єпископів

15 серпня цього року завершується термін, упродовж якого до Генерального секретаріату можна надсилати синтези дієцезіальних консультацій у межах Синоду Єпископів. Підсумки консультацій, що відбувались у Церкві Польщі, уже оприлюднені. Римсько-Католицька Церква в Україні в жовтні 2021 року розпочала дієцезіальний етап Синоду, однак через війну проводити консультації стало складніше.

Повномасштабне вторгнення Росії внесло корективи в перебіг дієцезіального етапу Синоду в Україні. На терені окремих дієцезій тривають бойові дії, численні віряни мусили залишити свої домівки та переїхати в інші області України чи взагалі за кордон. Крім того, ускладнився процес проведення зустрічей при парафіях. 

З огляду на цю ситуацію, українські єпископи постановили, що опрацювання загального синтезу від єпископату України неможливе. Натомість окремі дієцезії можуть надіслати свої напрацювання безпосередньо до Генерального секретаріату Синоду. На сьогодні синтези надіслали дві українські дієцезії: Кам’янець-Подільська та Луцька. 

Поточний Синод Єпископів розпочався 17 жовтня 2021 року. Синод – церковне зібрання на різних рівнях: дієцезіальному, регіональному чи вселенському. Ці зустрічі покликані допомогти членам Церкви роздумувати над літургійними, правними чи пасторальними питаннями, слухаючи Святого Духа й у світлі Божого Слова. 

Схожі новини:

Поширити новину: