До чудотворної ікони у Чечельнику вирушило паломництво

4 серпня вирушило VII Францисканське паломництво з с. Городківка до Матері Божої Чечельницької, що на Вінниччині. Цьогорічне паломництво проходить під гаслом «Маріє, захисти нас від зла».

Паломники впродовж трьох днів будуть просити Бога за посередництвом Марії про довгоочікуваний мир і перемогу над ворогом в Україні, про захист Богородиці від зла, що загрожує нашій Батьківщині. 

Під час Євхаристії, якою розпочалося паломництво, у своїй проповіді о. Кирило Тополевський OFM підкреслив: «Не важливо в якому взутті ти йдеш, важливо – в якому намірі. Не важливо скільки людей в паломництві, важливо – скільки паломників. Труднощі нашої подорожі єднаймо зі стражданнями Христа і випрошуймо великі благодаті у Бога за посередництвом Богородиці!».

Нагадуємо, у Чечельнику розташований костел св. Йосифа, що був збудований у 1751 році стараннями князя Любомирського. При дворі князя працював письменник Мрочковський, який досвідчив чудесного зцілення свого сина після молитви перед іконою Матері Божої, яка була копією ченстоховської ікони. Чудотворний образ перенесли до головного вівтаря костелу. Від того часу до ікони, яку вже почали називати Чечельницкою, почали приходити паломники, які отримували багато благодатей та досвідчували зцілень. У 1917 році храм зачинили, а ікону у себе переховували парафіяни. У 1993 році св. Йоан Павло ІІ поблагословив відреставровану ікону Матері Божої Чечельницької. У 2015 році єпископ Леон Дубравський проголосив костел св. Йосифа, де зберігається ікона, дієцезіальним санктуарієм

Схожі новини:

Поширити новину: