Відбулась робоча зустріч у справі реабілітаційного центру для постраждалих від війни 

При парафії Христа Царя у Хмельницькому, 22 липня, відбулась робоча зустріч, присвячена функціонуванню реабілітаційного центру для військових та постраждалих від війни в Україні. Центр розташований на околиці Хмельницького.

Зустріч очолив єпископ-помічник Кам’янець – Подільської дієцезії та голова комісії душпастирства родин при єпископаті України Радослав Змітрович ОМІ. Взяли участь: настоятель Парафії Христа Царя і військовий капелан о. Микола Лучинський, відповідальний за створення програми і її фахове служіння о. Олег Саламон, дієцезіальний економ Кам’янець – Подільської дієцезії і відповідальний за будову семінарії і центру о. Віктор Ткач, вихователь семінарії і викладач з психології о. Анатолій Постолович, о. Олександр Халаїм та представники Християнської служби порятунку.

Під час зустрічі було обговорено функціонування реабілітаційного центру, спеціальна підготовка команди, яка буде проводити зустрічі та формувати команду служителів.

У співпраці з Християнською службою порятунку у серпні розпочнеться навчання команди, що допомагатиме через служіння, згідно відповідної методики, у парафіях. Його очолить о. Олег Саламон з групою фахівців. Згодом відбудеться інформаційна кампанія у парафіях дієцезій.
До команди реабілітаційного центру належатимуть: священники, психологи, психотерапевти, соціальні працівники та волонтери.

Працівники та служителі центру покликані допомагати: внутрішньо переміщеним особам, дітям війни, особам з ПТСР та депресією, військовослужбовцям та ветеранам, їхнім сім’ям, військовим на ротації та після поранення.

Фото: ХСП

Схожі новини:

Поширити новину: