Домініканці в Україні опановують новий простір для проповідування

Звичайно ж, не можна сказати, що домініканці не присутні у соцмережах та інтернет-просторі. Однак останнім часом вони все більше входять у соцмережі з … Божим Словом.

Рівно тиждень тому, 9 червня, на офіційних сторінках Інстаграм та Facebook домініканців в Україні з’явилось перше відео з коментарем до Євангелія дня. Так розпочався новий проєкт Ордену Проповідників, що має на меті через короткі та змістовні коментарі сприяти щоденному «смакуванню» Божим Словом.

Пришвидшила новий крок в медіа-простір повномасштабна війна, що розпочалася в Україні 24 лютого. Це був час, коли Слово діяло з потужною силою та чи не щодня давало чітке божественні світло на події в нашій країні. Крім того, домініканці, у дусі реалізації свого гасла «проповідувати усіма способами», розпізнали, що існує велика потреба виходити з проповіддю до молоді.

«Нам спало на думку, що необхідно у першу чергу проповідувати до молоді. Відповідно маємо використовувати соцмережі, а саме Інстаграм. А там відео є специфічне – коротке і конкретне, без «водички». Тому я запропонував декотрим з наших братів, які безпосередньо, або посередньо працюють з молоддю. Вони погодилися, так і почалося», – ділиться о. Олександр Оріховський ОР.

Серед тих, хто вже опублікував свої коментарі: о. Олександр Оріховський ОР, о. Петро Балог ОР, о. Войчєх Ґомулка ОР, о. Михайло Романів ОР.

Відео можна переглянути на Фейсбуці, в Інстаграмі.

Отці обіцяють, що це лише перші кроки у новому проєкті, у майбутньому – працюватимуть над технічним вдосконаленням відео.

Схожі новини:

Поширити новину: