Папа: ввіряємо Діві Марії гаряче прагнення миру в світі

Наприкінці загальної аудієнції Папа Франциск знову повторив свій заклик молитися за мир, а також скерував окрему думку до Шрі-Ланки, що переживає період соціального напруження.

Про це пише Vatican News.

«Ще раз заохочую вас молитися Розарій за мир у світі. Нехай же Господь дарує нам ласку відчути Його близькість у радощах і труднощах нашого часу», – сказав Папа Франциск, звертаючись наприкінці загальної аудієнції в середу, 11 травня 2022 року, до німецькомовних паломників.

Тема молитви за мир звучала й у інших закликах. Зокрема, звертаючись до португаломовних прочан, Святіший Отець скерував думку до тих, хто в ці дні прямує до санктуарію у Фатімі, «несучи Богородиці радощі та тривоги своїх сердець». «Разом з цими нашими братами й сестрами, також і ми ввіряємо гаряче прагнення миру в світі Діві Марії, Яка огортає всіх Своїм материнським поглядом», – сказав він.

Папа також скерував спеціальну думку до Шрі-Ланки, де на тлі масштабної економічної кризи вибухнули соціальні заворушення, зокрема, до молоді, «що протягом останнього часу зробила чутним свій голос перед обличчям викликів і соціальних і економічних проблем країни».

«Приєднуюся до представників релігійної влади, закликаючи залучені сторони зберігати мирне наставлення, не впадаючи в насильство. Звертаюся із закликом до всіх, на кому лежить відповідальність, прислухатися до прагнень людей, гарантуючи пошану прав людини та громадянських свобод», – мовив Святіший Отець.

Схожі новини:

Поширити новину: