Монстранція «Цариця миру» у Львівській катедрі

31 березня 2022 року, напередодні свята Матері Божої Милостивої у митрополичій базиліці у Львові, архієпископ Мечислав Мокшицький урочисто, під час адорації, впровадив монстранцію «Цариця миру», яку привезла асоціація «Comunità Regina della della»: Маріуш Драпіковський, Анджей Сікора разом із отцем каноніком Анджеєм Стопирою з Любачова.

Про це повідомляє Львівська архідієцезія.

Від 1 квітня, урочистості Пресвятої Богородиці Милостивої, у Львівській митрополичій базиліці ми зможемо поклонитися Пресвятим Дарам у монстранції «Цариці миру». Адорація триває в «Золотій каплиці» щодня з 11.00 до 17.30.

Поклоніння Христу в монстранції «Цариці миру» є частиною проекту Асоціації «Comunità Regina della Pace» (Цариці миру). Метою Асоціації є створення 12 місць на всіх континентах, де за заступництвом Богородиці відбуватимуться молитви за мир у всьому світі. Кількість місць поклоніння, проведених у рамках проекту «12 зірок у короні Марії, Цариці миру», відноситься до апокаліптичного видіння св. Йоана, в якому читаємо: «Жінка, одягнена в сонце, а навколо неї вінок із дванадцяти зірок».

Монстранція виготовлена в Гданській майстерні Маріуша Драпіковського та була передана як дар Львівській катедрі, адже триває війна в Україні і є багато страждань та сліз через втрату сімей, домівок та свободи. У каплиці Неустанного Поклоніння Пресвятим Дарам – «Золотій каплиці» буде постійна молитва за мир.

Форма і вигляд монстранції пригадують образ Марії, яка несе свого Сина Ісуса Христа під своїм серцем. Вона була зроблена з кришталю та шляхетного каміння. Камені символізують марійний вінок із «дванадцяти зірок», а використані каменів кольори символізують: білий – чистота і вічна слава, жовтий – велич і слава Бога, зелений – дівоцтво і надію, синій – вірність, бездоганність і безпосереднє спілкування з Богом.

Асоціація «Comunità Regina della Pace» прагне, щоб Покрова Божої Матері ширилася на всю Україну та цілий світ. А також заохочує всіх долучитися до цього діла, яке очолює Марія, Цариця миру, бо молитва за Її заступництвом, є найефективнішою зброєю в духовній боротьбі за мир.

Схожі новини:

Поширити новину: