Церкви Європи: релігія не може використовуватися для виправдання цієї війни

Рада Єпископських Конференцій Європи та Конференція Європейських Церков поширили спільну заяву щодо військової агресії проти України.

Про це пише Vatican News.

«Звертаємося із закликом до Глав Держав та до міжнародної спільноти, щоби вони зробили все, що в їхніх силах, для того, аби покласти край триваючій війні, що нищить життя та завдає невимовних страждань», – читаємо в заяві Спільного комітету Конференції Європейських Церков та Ради Єпископських Конференцій Європи, який проводив у Братиславі, столиці Словаччини, свою щорічну зустріч.

Нагадуючи про те, що «серцем християнської віри є мир і примирення», автори звернення підкреслюють, що «релігія не може використовуватися для виправдання цієї війни». «Всі релігії, і ми, як християни, об’єднані в засудженні російської агресії, злочинів, які чиняться проти українського народу та богохульства, яким є невластиве використання релігії в цьому контексті», – наголошується в заяві, в якій також звучить заклик до релігійної та політичної влади «анґажуватися у справжній діалог та сприяти тривалому мирові».

Окрема подяка лине до Церков і організацій, як також представникам місцевої і державної влади сусідніх з Україною і не тільки сусідніх країн, за «величезну працю» в прийманні тих, хто втікає від війни. Автори також солідаризуються із голосами тих росіян, які мужньо протестують проти вторгнення та закликають не припиняти ініціативи на підтримку життя та свідчення Христової любові ближнім.

«Молимося за дар миру та запрошуємо всіх християн єднатися з нами в молитві, помножуючи свої зусилля, щоб утверджувати цінності життя та активно сприяти примиренню», – читаємо в заяві.

Конференція Європейських Церков – це згуртування православних, протестантських і старо-католицьких Церков європейських країн, а Рада Єпископських Конференцій Європи об’єднує католицькі єпископати континенту. Спільний комітет є платформою, яка об’єднує всіх християн Європи. Під час своєї щорічної зустрічі, яка відбулася у контексті третіх Європейських соціальних днів у Братиславі, члени комітету обговорили зусилля Церков Європи на користь миру в Україні, зміцнення стосунків між двома організаціями та синодальний процес у Католицькій Церкві.

Схожі новини:

Поширити новину: