Нунцій Вісвальдас Кульбокас про посвячення України й Росії Серцю Марії

Аби подолати зло, що породило війну, слід прибігати до Тієї, Яка перемагає лукавого. Пречиста Діва Марія, її Непорочне Серце – ось де перемога. На цьому наголосив Апостольський Нунцій в Україні архієпископ Вісвальдас Кульбокас, ділячись думками про значення історичної події, що відбудеться 25 березня.

Про це пише Vatican News.

Посвячення України та Росії Непорочному Серцю Марії, яке Папа Франциск здійснить 25 березня 2022 р. разом з усіма католицькими єпископами світу, є дуже важливим посланням. На цьому наголосив Апостольський Нунцій в Україні архієпископ Вісвальдас Кульбокас в інтерв’ю для литовської редакції Vatican News. Він зазначив, що на цю ініціативу з нетерпінням чекали як українські єпископи, так і чоловічі та жіночі згромадження, настоятелі та настоятельки яких також звернулися до Святішого Отця зі спеціальним проханням. «Я впевнений, що подібні прохання Папа отримав з різних частин світу, і він відповів на це прохання», – додав ієрарх.

Прибігати до тієї, яка перемагає зло

«Я б сказав, що посвячення Пречистому Серцю Марії є одним із основних видів духовної зброї, – вів далі архієпископ. – Як неодноразово зазначав Папа Франциск, війна не має жодного пояснення, жоден аргумент не може її виправдати, бо на війні гинуть діти, похилі віком, хворі, вагітні жінки: на війні гинуть усі, а не тільки солдати. А ті, хто не вмирає у Маріуполі, Херсоні, Ворзелі, Ізюмі, ті цілими днями сидять в холодних сховищах, іноді без води, і серед них є діти, кількамісячні немовлята». Апостольський Нунцій зауважив, що в цей час, мабуть, багато хто звертається до Бога із запитанням: «Господи, що ти хочеш мені цим сказати?». Зрозуміло, що війна – справа сатани, і для того, аби подолати це зло, слід вхопитися за Ту, Яка перемагає лукавого. «Пречиста Діва Марія, її Непорочне Серце – ось де перемога», – наголосив архієпископ Кульбокас.

Нунцій зауважив, що посвячення України та Росії Непорочному Серцю Марії важливе також тому, що Папа Франциск здійснить цей обряд разом з усіма католицькими єпископами світу. І потрібно, щоб якомога більше віруючих і невіруючих приєдналися до цієї ініціативи, аби, таким чином, вона була сильнішою і могутнішою. Він додав, що важливим є вже саме оголошення про цю ініціативу, бо результати цієї молитви, певною мірою, можемо бачити і чути вже тепер.

Навернутися означає бачити в іншому брата

Архієпископ Вісвальдас Кульбокас підкреслив, що під час війни дуже важливо пам’ятати про навернення. «Не лише до нас у Києві, Харкові чи в Маріуполі, але й до всього світу Бог звертає чіткі слова про необхідність навернутися, і, насамперед, стати людьми», – зазначив він. Пригадуючи євангельську притчу про багача і бідного Лазаря, ієрарх зауважив, що «багач забуває про іншу людину, він зовсім не бачить Лазаря, йому байдуже до іншого». «Щоб навернутися, слід побачити в іншому брата, – пояснив він. – Війна вже призвела до цього, до великої солідарності як в Україні, так і за її межами. Нам потрібне це велике братерство, щоб охопити всіх людей, сприяти людяності. Інша справа – це Божий захист, який в даному випадку приходить через заступництво Пречистої Діви Марії. Тож це чудова ініціатива Папи, і ми всі повинні до неї долучитися».

Схожі новини:

Поширити новину: