Кардинал Паролін: Апостольський Престол завжди готовий до посередництва

В інтерв’ю під час передачі «Ватиканські палати» на телеканалі «Tg Com 24» Державний Секретар Апостольського Престолу підтвердив готовність Апостольського Престолу до посередництва, щоби покласти край війні в Україні.

Про це пише Vatican News.

Державний Секретар Апостольського Престолу кардинал П’єтро Паролін наголосив на тому, що готовність Апостольського Престолу зробити все можливе для посередництва з метою покласти край війні в Україні, готовність, про яку особисто заявляв Папа Франциск, залишається дійсною. В інтерв’ю для телеканалу «Tg Com 24» він зауважив, що особисто обговорив це з російським міністром закордонних справ Сергієм Лавровим. Водночас, хоч пропозиція була взята до уваги, «досі не надходило жодних сигналів» щодо відкритості на таку можливість.

Кардинал уточнює, що важливим є не те, щоби була прийнята пропозиція саме Апостольського Престолу, але те, щоби «в той чи інший спосіб дійшлося до того, щоби покласти край тому, що відбувається». Він сподівається, що спілкування, яке триває, та інші посередництва в цій сфері, зможуть завершитися позитивно.

З іншого боку, стверджує Державний Секретар, Церква багато робить: постійні заклики Папи, ініціативи молитви, солідарності, постійні контакти з Нунцієм в Києві. Кардинал Паролін також підкреслює важливість багатьох маніфестацій, які вимагають припинити конфлікт в Україні, нагадуючи, що Папа під час молитви «Ангел Господній» цієї неділі сказав, що «приєднується до простих людей у закликові покласти край війні». І також в Росії, зауважив він, є багато виступів за мир, що є знаком надії.

Коментуючи слова Папи Франциска, сказані цієї неділі, Державний Секретар зауважив, що його також вразила його експресія. Не лише слова, мовив він, були особливо промовистими, але й Папа виглядав особливо засмученим, й інакше не може бути. Всі ми, за словами кардинала Пароліна, засмучені та приголомшені перед обличчям цієї війни, що не має жодного сенсу.

Схожі новини:

Поширити новину: