Кардинал Краєвський у Рівному: Святіший Отець – українець

Саме такими словами кардинал Краєвський завершив промову до зібраних у рівненській парафії св. Йоана Павла ІІ. У п’ятницю, 11 березня, тут відбулася зустріч із представниками Церков, місцевої влади та вірян.

Уже кілька днів папський посланець перебуває на Львівщині. У межах свого візиту він зустрівся з представниками Церков і благодійних організацій, які в критичний для України час намагаються надати допомогу всім, хто її потребує.

Фото: Twins MonasteriesУвечері 10 березня кардинал Краєвський у супроводі в. о. Голови Конференції єпископату України архієпископа Мечислава Мокшицького відвідав прикордонне містечко Раву-Руську. Тутешній осередок місії «Карітас-Спес» Львівської архідієцезії став одним із пунктів прийому та розподілу гуманітарної допомоги та місцем тимчасового перебування для людей, що чекають на перетин кордону з Польщею. Тут кардинал Краєвський приєднався до розвантажування вантажу допомоги, надісланої польськими друзями України, пише Vatican News


У п’ятницю, 11 березня, кардинал Краєвський відвідав рівненську парафію свв. Апостолів Петра і Павла та Божого милосердя, потім відбулась зустріч у парафії св.Йоана Павла ІІ. У зустрічі взяли участь архієпископ Мечислав Мокшицький, ординарій Луцької дієцезії єпископ Віталій Скомаровський, місцеві священники та віряни, а також представники влади й інших Церков. 
Єпископ Віталій Скомаровський у вступному слові нагадав, що минулого року ми почали молитися в намірі приїзду Папи Франциска до України. Сьогодні ж кардинал Краєвський перебуває серед нас – і це знак близькості Святішого Отця до українського народу в цей складний час. «Сьогодні я мав багато часу подумати, бо о 5-й ранку бомбардували аеропорт у Луцьку. Я чомусь згадав бокс. Ми вже 15 раундів вистояли. Це вже перемога. Що би не сталося – ми перемогли. Але остаточна перемога настане тоді, коли буде мир. Я впевнений, що візит Його Еміненції, молитви всієї Церкви на чолі з Папою Франциском, солідарність і допомога сприятимуть у тому, щоб на нашій землі був мир», – підкреслив єпископ Скомаровський.

«Приношу Вам від Святішого Отця велике вітання, благословення та обійми», – розпочав свою промову кардинал Конрад Краєвський. Він наголосив, що сьогодні весь світ єднається в молитві за Україну. Папа Франциск щодня молиться за Україну й робить усе можливе, щоби завершилася війна. Він використовує логіку Євангелія, а не логіку цього світу. Євангеліє говорить про силу віри, яка переносить гори, також наша віра може зупинити війну. Євангеліє дає нам три види потужної зброї: молитву, піст, милостиню.

Кардинал заохотив присутніх роздумувати над молитвою «Отче наш», яка є зразковою програмою життя. Наша сила криється в єдності з Богом. Наша віра здатна перемогти цю безумну війну. Кардинал підкреслив: «На кінець я вам хочу сказати: Святіший Отець – українець!»
Після цього був час почути історії тих, хто мусив залишити свої домівки та знайшов прихисток у Рівному. Також слово до присутніх скерували представники місцевої влади та інші, заохочуючи до збереження єдності та співпраці на всіх рівнях.

На завершення відбулась екуменічна молитва про мир за участі духовенства Рівного.

Крім того, кардинал Краєвський зустрівся з волонтерами.  
Нагадуємо, спеціальну гуманітарну місію в Україні здійснюють два кардинали. Кардинал Майкл Черні від 8 до 10 березня перебував в Угорщині та на Закарпатті. Після цього він повернувся до Риму. Кардинал Краєвський залишається в Україні.Спілкуючись із журналістами, Папський представник зазначив, що має намір нести далі, наскільки це дозволять обставини, «послання миру від Святішого Отця та молитву». «І це – наша дуже сильна зброя. Вона може бути також страшною для тих, які нападають на Україну», – сказав він, подякувавши журналістам за їхню працю, «що також багато робить для України», пише Vatican News.

Фото: о. Олександр Кусий 

Схожі новини:

Поширити новину: