Діяльність Бердичівського санктуарію у часі війни

З перших хвилин війни Всеукраїнський санктуарій Матері Божої Святого Скапулярію в Бердичеві розпочав свою діяльність з допомоги як місцевим мешканцям, так і біженцям з інших областей України. Детальніше про це розповідає настоятель Бердичівського санктуарію отець Віталій Козак OCD.

Отче, як допомагаєте людям у потребі?

Тут декілька речей. Нижній храм служить, як бомбосховище. Постаралися там все обладнати як потрібно, щоб люди почували себе у безпеці. У перші дні війни у нас зупинялися на ночівлю багато людей з різних міст України. Старалися їм допомогти, обігріти, заспокоїти, надати всю допомогу, яка їм була потрібна. Допомагаємо продуктами та ліками потребуючим верствам населення, також надаємо допомогу у евакуаційному виїзді жінок та дітей до Польщі. Звісно, що співпрацюємо з містом і в міру можливості допомагаємо місту у певних справах.

Чи є зміни щодо розпорядку Богослужінь?

Святі Меси відбуваються, але у нижньому храмі, де є більш безпечніше у часі війни. Змінили трішки графік, щоб люди мали змогу безпечніше потрапити до своїх домівок ввечері. Заклик до Матері Божої Бердичівської йде традиційно у верхньому храмі о 20:00. Пряма трансляція на фейсбук-сторінці «Босі Кармеліти в Україні» та «Радіо Марія». Молитовні групи ще активніше моляться про мир в Україні та закінчення війни.

Максим Железницький

Схожі новини:

Поширити новину: