Голова РЄКЄ: Не залишити неспробуваною жодну можливість зупинити війну

Європейські єпископи та християнські спільноти моляться за загиблих і їхні родини та запевняють солідарність із тими, які страждають від цих актів насильства.

Про це пише Vatican News.

Вільнюський архієпископ Ґінтарас Ґрушас, Голова Ради Єпископських Конференцій Європи, який тепер бере участь у зустрічі «Середземномор’я – пограниччя миру», звернувся із закликом про мир в Україні.

«Церкви, що в Європі, рішуче засуджують те, що цієї ночі сталося в Україні: потрібні спільні та рішучі дії, щоби негайно покласти край російській агресії та зробити все можливе для того, щоби захистити невинних жінок, чоловіків і дітей: в Боже ім’я, зупиніться негайно!» – закликає провідник згуртування католицьких єпископатів Європи, додаючи: «Нехай же міжнародна спільнота, особливо, Європейський Союз, не залишить неспробуваною жодну дорогу, щоби зупинити конфлікт, щоби зброя поступилася діалогові та переговорам, щоби були захищені міжнародне право, незалежність і територіальний суверенітет України. Щоби покласти край війні, яка з України неминуче пошириться на сусідні країни та стане загрозою для всієї Європи».

«Європейські єпископи та християнські спільноти моляться за загиблих у цьому конфлікті та за їхніх родичів, запевняють у своїй близькості тих, які страждають від цих насильницьких дій. Вони приєднуються до заклику Папи, що просить про молитву та піст в наміри миру: “Нехай же Цариця миру вбереже світ від безумства війни”», – йдеться у зверненні Голови Ради Єпископських Конференцій Європи.

Схожі новини:

Поширити новину: