Наближаються ще дві канонізації, а також беатифікація мучеників

Папа Франциск прийняв у четвер, 25 листопада 2021 року, кардинала Марчелло Семераро, Префекта Конгрегації в справах визнання святих. Під час аудієнції Святіший Отець затвердив для проголошення ряд декретів цього відомства, що завершують різні етапи канонізаційних і беатифікаційних процесів.

Про це пише Vatican News.

Майбутні святі

Два декрети стосуються визнання чуд за заступництвом блаженних, що відкриває шлях до зарахування їх до лику святих. Це блаженний мученик о. Титус Брандсма, нідерландський кармеліт, який загинув у нацистському концтаборі Дахау 26 липня 1942 року, та блаженна Мати Марія від Ісуса, в миру – Кароліна Сантоканале, італійська черниця що заснувала Згромадження Сестер Капуцинок Непорочної Діви з Люрду, що народилася 2 жовтня 1852 року в Палермо та переставилася до вічності 27 січня 1923 року в Чінізі.

Мученики «Паризької комуни»

Наступним декретом підтверджується мучеництво Слуг Божих, що були вбиті з ненависті до віри 26 травня 1871 року в Парижі. Це о. Анрі Планша зі Згромадження святого Вікентія де Поля, о. Ладіслас Радіґ, о. Полікарп Тюф’є, о. Фрезаль Тардью та о. Марселін Рошюз зі Згромадження Пресвятих Сердець Ісуса і Марії та постійної адорації. Під час «кривавого тижня», яким було покладено край так званій «Паризькій комуні», згадані душпастирі відмовилися залишати місто, бажаючи й надалі виконувати своє служіння. Їх заарештовано в різних місцях та вбито лише за те, що були священиками.

Декрети про геройський вимір чеснот

Подальші шість декретів підтверджують геройський вимір чеснот кандидатів на прославу, для беатифікації яких потрібне визнання чуда за їхнім заступництвом. У цьому переліку італійський єпископ Антоніо Белло (1935-1993), іспанський кармеліт о. Хуан від Ісуса та Марії Сан Педро і Устаррос (1564-1615), італійський священик Джорджо Ґудзетта зі Згромадження Ораторіян святого Філіппо Нері (1682-1756), італійські черниці Наталіна Марія Бонарді, засновниця Згромадження Сестер Пресвятої Марії з Лорето (1864-1945), та Марія Досітея Боттані, Згромадження Сестер Урсулянок Непорочної Діви Марії з Ґандіно (1896-1970), а також восьмирічна бразилійка Одетте Відал Кардозо (1931-1939), яка, уражена тифом, зі спокоєм та терпеливістю протягом 49 днів переносила недугу без нарікань, відійшовши до вічності зі словами на устах: «Ісусе, забери мене до раю».

Схожі новини:

Поширити новину: