До Золочева знову повернулись отці піари

Про це повідомляє Львівська архідієцезія

Євхаристію очолив архієпископ Мечислав Мокшицький. Серед запрошених гостей були: провінційний делегат – о. Славомир Дзядкевич з Кракова, члени Куркового Братства разом із капеланом о. Владиславом П’єтшик, священики та сестри з деканату, міський голова Золочева Ігор Гриньків, його заступник Ярослав Окрепкий та парафіяни.

На початку родина Гашкевичів урочисто внесла мощі св. Йосифа Каласанті. Далі отець Славомир Дзядкевич привітав усіх гостей та присутніх із святом та представив історію піарів у Золочеві, яке було відновлено після 237 років їхньої відсутності у цьому місті.

Під час проповіді архієпископ, згадуючи біографію святого Засновника, звернув увагу на його особливість – марійну побожність, до якої заохочував усіх зібраних, а особливо зобов’язав піарів поширювати її серед вірних.

Після Святої Меси Митрополит прочитав Літанію до св. Йосифа Каласанті та благословив вірних його мощами. Потім були подяки від молоді, настоятеля о. Вітольда Пяцельчица та представника Куркового Братства.

Під час Літургії вперше співали пісні до св. Йосифа Каласанті у виконанні нашого хору під керівництвом с. Лаурентії та органістки пані Вероніки Рожицької. До прекрасного оформлення Літургії долучилися літургійна служба вівтаря та с. Амабіліс Свистун, яка приготувала прикраси та квіти.

«Друга частина святкування відбулася за спільним столом у трапезній, яка була сповнена смаколиків завдяки жертовності парафіян, які подбали, щоб нічого не бракувало. Слава Богу за наше повернення до Золочева. Ми просимо благословення та необхідних благодатей для другого етапу нашої піарського служіння в цій парафії» – розповів отець Гжегож Осіка SP.

Схожі новини:

Поширити новину: