У Ватикані відбудеться «Summit Vitae»: мистецтво і позитивний погляд на життя

Завданням зустрічі, в якій братиме участь також Папа Франциск, є обговорення креативних стратегій і пропозицій для розвитку культурних ініціатив задля кращого світу, в якому підтримуються єдність, надія та зустріч.

Про це пише Vatican News.

Міжнародна фундація «Vitae» з осідком у Буенос-Айресі, некомерційна організація, що згуртовує професіоналів у сфері комунікації та мистецтва, організовує у Ватикані «Summit Vitae», який збирає всесвітньовідомих митців та лідерів, аби разом з Папою Франциском розпочати обговорення того, як використати мистецтво, медіа та розваги з метою запустити культурну трансформацію, що сприятиме спільному добру, універсальним цінностям і зустрічі між людьми. Перша зустріч в рамках проекту відбуватиметься в палаці Пія IV, осідку Папських Академій Наук, 31 серпня та 1 вересня 2022 року.

Відкривати позитивне бачення життя

Луїс Кінеллі, засновник і очільник «Vitae Foundation», слова якого наводить прес-реліз про зустріч, стверджує, що «в суспільстві, позначеному негативними посланнями та поляризацією, ця ініціатива хоче трудитися з метою згуртовувати митців та глобальних лідерів думок, аби разом розпочати дискусію про те, як через мистецтво знову зробити модними надію та спільне благо, позитивно впливаючи на серця та дух людей».

Захід підтримують Папа Франциск та різні світові лідери, між якими Королева Іспанії Софія. Його метою є запросити митців до співпраці, обговорюючи «креативні стратегії та пропозиції задля розвитку культурних ініціатив глобального рівня задля кращого світу, в якому підтримуються єдність, надія та зустріч між усіма людьми, інтегруючи відмінності», – пояснив Луїс Кінеллі

Перший крок

Як зазначають організатори, перший «Summit Vitae», який відбудеться у Ватикані, це лише перший важливий момент численних майбутніх ініціатив. Такі міста як Лондон, Мехіко та Лос-Анджелес вже визначені як місця проведення наступних зустрічей, де продовжуватиметься праця, розпочата у Ватикані.

Схожі новини:

Поширити новину: