Капуцин з Дніпра: кардинал Краєвський – скромна, доступна, нормальна людина

В рамках свого візиту до України кардинал Конрад Краєвський відвідав 16 вересня  Дніпро, де у храмі св. Йосифа служать брати капуцини та сестри урсулінки. 

Після молитви у храмі, кардинал Краєвський відвідав з настоятелем о. Ярославом Федірчуком OFMCap та о. Юрієм Зелінським OFMCap склад гуманітарної допомоги, де допомагають волонтери з парафії і не тільки. У розмові з виконавчим директором Карітас у парафії Сергієм Гаркушею та волонтерами, кардинал подякував волонтерам за служіння, підбадьорив та передав розарії, які посвятив понтифік. Кардинал також поспілкувався з потребуючими, які стояли в черзі по допомогу. 

Після цього кардинал відвідав монастир братів капуцинів, який розташований неподалік костелу, та сестер урсулінок. Під час розмови папський посланець поділився своїм досвідом служіння бідним і наголосив на необхідності зміцнювати почуття гідності потребуючих, присвячувати для них час та обдаровувати любов’ю. «Не йдеться про те, щоби просто дати пакет з їжею, а вислухати та зрозуміти, які людина має потреби», – підкреслив о. Юрій Зелінський. «Я маю дуже добрі враження від зустрічі. Кардинал Краєвський – скромна, доступна, нормальна людина», – підсумував капуцин.     

Після цього папський посланець поїхав до Кам’янського та відвідав прифронтову зону. Щоби побачити на власні очі у яких умовах живуть люди та відвідати захисників України. 

Каплиця в монастирі капуцинів у Кам’янському
Схожі новини:

Поширити новину: