Генеральний секретар Всесвітньої ради церков зустрівся з ВРЦіРО

3 серпня 2022 року відбувся візит генерального секретаря Всесвітньої Ради Церков о. Іоана Сауки до України. Він зустрівся в Києві, між іншим, з членами Всеукраїнської Ради Церков і Релігійних Організацій. Зустріч відбулася у приміщенні лютеранського храму св. Катерини.

Головною темою розмови була війна в Україні, російська агресія і як в таких умовах продовжувати екуменічний і міжрелігійний діалог, як відповідати на ці виклики, яким чином сприяти і яких зусиль докласти, щоб агресор припинив свою агресію і пішов з території України?

Крім того, була мова про те, що ПЦУ подала заявку на членство у ВРЦ і що скоріше за все ця заявка буде розглянута позитивно.

Також о. Іоан Саука запевнив, що подібно як від самого початку повномасштабного вторгнення путінських військ до України, ВРЦ рішуче і конкретно засудила цей злочинний крок, подібно і тепер продовжуватиме закликати РФ до припинення війни і виведення своєї армії з території суверенної держави. Буде написаний на цю тему черговий лист-звернення від ВРЦ.

Варто зауважити, що останній подібний візит генерального секретаря ВРЦ до України мав місце 7 років тому, у 2015 році. Отець Саука із захопленням відгукнувся про ВРЦіРО, і сказав, що українська рада у певному сенсі є взірцем для всесвітньої ради. І це тому, що серед членів ВРЦ нема мусульман та юдеїв, а в Україні так. Також Католицька Церква не є членом ВРЦ, а лише спостерігачем, натомість в Україні – так. Мрією теперішнього керівника Всесвітньої ради церков є, щоб у майбутньому його організація виглядала так, як тепер виглядає українська організація.

На зустрічі були присутні також представники української влади, які від імені Офісу Президента а також дружини Президента подякували шановному гостю за підтримку України в часі війни.

Отець Петро Балог ОР

Фото: ВРЦ

Схожі новини:

Поширити новину: