Львівщина: вшанування покровителя одного з найдавніших храмів

8 травня Римо-Католицька Церква згадує св. Станіслава, єпископа і мученика. У цей день свято свого покровителя відзначає один із найстарших храмів Львівської архідієцезії – парафія у с. Щирець.

Про це пише Львівська архідієцезія.

Урочисту відпустову Святу Месу з нагоди храмового свята очолив о. др. Олександр Кусий, капелан католицьких ЗМІ у Львівській архідієцезії у співслужінні з настоятелем парафії о. Олександром Бішко та священниками навколишніх парафій, які прибули на урочистість.

У проповіді о. Олександр звернув увагу присутніх на те, що любов до правди може коштувати життя, як було у випадку св. Станіслава, але така любов відкриває нам двері Неба:

«Скільки ми маємо в собі такої любові до правди, як св. Станіслав? Ми охоче переповідаємо плітки чи повторюємо всілякі дурниці, але не маємо відваги свідчити правду. Навіть зараз, підчас війни, ми чуємо, до прикладу, що немає різниці якою мовою говоримо, головне щоби всім було добре, щоби нам було добре. Цю думку підказує нам сатана, батько брехні, але різниця є і про це свідчив своїм життям і закріпив мученицькою смертю покровитель сьогоднішнього дня і цієї парафії. (…) Св. Станіслав у своєму часі став знаком спротиву, був переслідуваний і втратив своє життя, але до кінця залишався вірний Правді і хоча по-людськи програв, проте у Бога осягнув перемогу і засвідчив, що любов до правди відкриває браму Неба».

Після Святої Меси відбулося виставлення Пресвятих Дарів та урочиста процесія довкола храму. Вдячні за можливість відвідувати храм, сповідувати свою віру та приймати участь у таїнствах, віряни відспівали урочистий гімн «Тебе Бога прославляємо».

Текст і фото: Віта Якубовська

Схожі новини:

Поширити новину: