«Вкорінені у надії»: католики Близького Сходу збираються на чотириденну зустріч

Конгрес, організований на Кіпрі Дикастерією для Східних Церков, приурочений до десятиріччя Апостольського напоумлення «Ecclesia in Medio Oriente».

Про це пише Vatican News.

Від 20 до 23 квітня 2023 р. приблизно 300 представників Католицьких Церков, які присутні на Близькому Сході, а це патріархи, єпископи, ченці та черниці, члени церковних рухів і мирянських організацій, зберуться в столиці Кіпру на зустріч, скликану Дикастерією для Східних Церков. «Вкорінені в надії» – такою є тема конгресу, що відбуватиметься під проводом архієпископа Клаудіо Ґуджеротті, Префекта Дикастерії та включатиме літургійну молитву, зустрічі та круглі столи. Захід проводиться з метою відзначення десятиріччя післясинодального Апостольського напоумлення «Ecclesia in Medio Oriente». Про це повідомляє інформагентство «Fides».

Згаданий документ папського вчення був плодом тривалого процесу церковного розпізнання, що відбувалося навколо Спеціальної Асамблеї Синоду Єпископів для Близького Сходу, яка пройшла у Ватикані в жовтні 2010 року. Папа Бенедикт XVI, здійснюючи Апостольську подорож до Лівану, 16 серпня 2012 року підписав та вручив документ патріархам, єпископам і всім католицьким вірним регіону.

Конгрес у Нікосії покликаний стати нагодою проаналізувати десятирічний шлях католицької спільноти Близького Сходу, пройдений після публікації Апостольського напоумлення «Ecclesia in Medio Oriente». Як відомо, різні, часто трагічні, події серйозно вплинули на автохтонні християнські спільноти, присутні тут ще з Апостольських часів, змінивши також обличчя суспільств, серед яких вони живуть. Це також нагода проаналізувати теперішність, зосередивши погляд на перспективах майбутнього шляху, з упованням, яке може влити в серце лише богословська чеснота надії, що є Божим даром.

Схожі новини:

Поширити новину: