Папа: триваймо в молитві за Україну

Завершивши загальну аудієнцію закликом бути витривалими в молитві за багатостраждальну Україну, Папа Франциск перед цим нагадав про актуальність послання, яке святий Йоан ХХІІІ залишив у своїй енцикліці «Pacem in terris».

Про це пише Vatican News.

«І триваймо в молитві за мученицьку Україну. Молімося, бо Україна дуже страждає», – сказав Папа Франциск, перед тим, як проказуванням молитви «Отче нас» і своїм благословенням завершити загальну аудієнцію, що в середу, 12 квітня 2023 року, відбувалася на площі Святого Петра у Ватикані.

Розпочинаючи вітання, скероване до італомовних прочан, Святіший Отець звернувся із закликом, у якому нагадав про те, що напередодні припадала 60-та річниця енцикліки «Pacem in terris», яку святий Іван ХХІІІ скерував до Церкви та до світу «у розпал напруження між обома ворогуючими блоками так званої холодної війни». «Папа відкрив перед усіма широкий горизонт, у якому можна говорити про мир, будувати мир, що є задумом Бога для світу та людського роду, – сказав він. – Ця енцикліка була справжнім благословенням, немов проблиском спокою серед темних хмар. Її послання є дуже актуальною. Вистачить згадати цей уривок: “Стосунки між політичними спільнотами, як і стосунки між людьми, повинні керуватися не застосуванням сили зброї, а в світлі розуму, тобто, істини, справедливості та діяльної солідарності” (n. 62). Заохочую вірних і всіх людей доброї волі перечитати Pacem in terris і молюся за те, щоби глави держав черпали з неї натхнення у своїх планах і рішеннях».

Схожі новини:

Поширити новину: