Співчуття Папи Франциска з приводу катастрофи на залізниці в Греції

Через Державного Секретаря Святого Престолу Папа Франциск надіслав телеграму співчуття Президентові Греції з приводу катастрофи, спричиненої зіткненням поїздів.

Про це пише Vatican News.

Папа Франциск засмучений з приводу смертей і поранень, спричинених зіткненням пасажирського та товарного поїздів, що трапилося поблизу Лариси, важливого залізничного вузла між Афінами та Салоніками в Греції. Про це читаємо в телеграмі співчуття, яку кардинал П’єтро Паролін, Державний Секретар Святого Престолу, надіслав від імені Святішого Отця Президентові Греції Петросу Стефану.

Запевняючи у своїх молитвах усіх, «кого торкнулася ця трагедія», Папа ввіряє «душі загиблих люблячому милосердю Всемогутнього Бога», складаючи «щирі співчуття родинам, які оплакують своїх близьких». «Пораненим, рятувальникам і всім, хто надає допомогу, Його Святість уділяє своє благословення як запоруку кріпості й солідарності в Господі», – зазначається у телеграмі.

Зіткнення між товарним і пасажирським поїздами, яке спровокувало пожежу, сталося вночі на 1 березня 2023 року. За повідомленнями місцевих ЗМІ, кількість встановлених загиблих сягнула 40 людей, але ще понад півсотні залишаються пропалими безвісті. Понад 70 поранених госпіталізовані в лікарнях Лариси. Загалом, у поїзді було 350 пасажирів.

Схожі новини:

Поширити новину: