Городок: 16-та річниця смерті о. Мацьонга

16 лютого 2023 року минула 16-та річниця від смерті першого ректора нашого Інституту – о. Андрія Мацьонга. Цього дня відбулася спільна молитва спільноти Інституту.

Про це повідомляє сторінка Інституту богословських наук.

Службу Божу очолив о. Павло Шендера, духовний отець Вищої духовної семінарії Святого Духа в м. Городку. У проповіді о. Павло звернув увагу на місію Христа і як Його бачили інші. Окрім того, о. Шендера поділився своїми свідченнями про о. Мацьонга: «Він був іншим, саме це його вирізняло серед інших професорів. Він умів все переживати з Богом і це було дуже помітно. Отець Андрій мав свої труднощі, адже у 90-х роках розпочати таку велику справу як Інститут – це великий подвиг і місія. Але найважливіше, що усе це було пережите з Богом. Сьогодні я вірю, що він заступається за нас та Інститут богословських наук».

Разом із о. Павлом Літургію співслужили священники-викладачі, які були присутні на навчальній сесії, а також студенти, викладачі-миряни, богопосвячені особи, працівники та гості.

Отче Андрію, заступайся за нас перед Божим Обличчям.

Нагадуємо при Інституті богословських наук функціонує дієцезіальна Школа сакральної музики, яка заснована 1 травня 2021 року єпископом Леоном Дубравським. Це перша школа в Україні, яка формуватиме майбутніх канторів, органістів і регентів церковних хорів.

Схожі новини:

Поширити новину: