Житомир: нова Рада Лицарів Колумба

На Житомирщині була заснована нова спільнота Лицарів Колумба при римсько-католицьких парафіях та третя в Київсько-Житомирській дієцезії РКЦ.

На початку лютого у римсько-католицькій парафії cвятого Вацлава в Житомирі також відбулася чергова ініціація, за результатами якої місцева спільнота братів-лицарів сформувала нову Раду Лицарів Колумба.

Урочистості розпочалися Святою Месою, яку очолив капелан спільноти лицарів та настоятель парафії отець Віктор Маковський. У своїй проповіді душпастир звертаючись до братів-лицарів відзначив:

«Достойні брати! Бог сьогодні приготував для нас важливе Слово. Коли ми з достойним братом Миколою планували дату ініціації, ніхто спеціально не дивився які літургійні читання будуть на цей день, але Бог, через Матір-Церкву, скеровує Слово і запрошує нас стати учасниками нагірної проповіді, найважливішої частини Благовісті. Минулої неділі ми чули вісім заповідей блаженства, сьогодні Христос до нас продовжує промовляти з Гори Блаженств кажучи: Ви сіль землі, Ви світло світу…

Скільки солі потрібно, щоби змінився смак страви? Зовсім небагато. Зовсім небагато, щоб змінився смак цього світу. Нам, християнам, є що запропонувати цьому світу. Питання лише: а як я можу вплинути на цей світ?

Ви світло світу… Як бути світлом світу? Важко внести світло усьому світу. Зараз кожен має світло у своєму телефоні, маленький ліхтарик. Буває, що хтось увійшов у темне приміщення, не може знайти ключа, ми витягуємо телефон, включаємо ліхтарик і завдяки нам ця людина знайшла те, чого шукала. Моє світло допомогло йому, хоч і небагато, але це було важливо.

Ми не можемо чекати, що будемо сонцем у світі, але можемо сподіватися, що будемо як цей маленький ліхтарик, який допоможе комусь. Головне, щоб ліхтарика не ховати, не соромитись, не боятися. Дуже важливо, щоб ми віри своєї не соромилися, не боялися заявити про свою віру, свої переконання. Щоб не боятися поділитись своєю вірою, не боятися запросити когось до церкви.

 Далі читаємо в цьому уривку: «Так нехай світить ваше світло перед людьми, щоб вони бачили ваші добрі справи і прославляли Отця вашого небесного». Недостатньо світити добрими справами, мало робити якесь добро, нам треба робити добро, завдяки якому люди будуть шукати Бога, прославляти Його».

Після богослужіння відбулася церемонія надання ступнею благодійності, єдності та братерства, яку провели брати-лицарі місцевої спільноти та в ході якої було прийнято до Ордену 9 нових братів-лицарів. Це вже була друга церемонія прийняття нових братів – перша відбулася 27 листопада 2022 р., коли і було засновано осередок Лицарів Колумба на цій парафії.

Таким чином, загальна чисельність спільноти склала 20 осіб, а відтак постала нова Рада Лицарів Колумба Святого Вацлава, перша Рада при римсько-католицьких парафіях на Житомирщині та третя в Київсько-Житомирській дієцезії РКЦ.

Брати-лицарі обрали провід Ради на поточний рік на чолі з Великим Лицарем братом Яном Гусаківським, заступником Великого Лицаря братом Антоном Проценком, канцлером братом Миколою Затварницьким та фінансовим секретарем братом Валерієм Василівським.

Опісля, відбулося введення в уряд офіцерів, яке очолив Національний радник і Регіональний делегат брат Микола Мостов’як. В ході церемонії отець-капелан благословив офіцерські відзнаки, які були вручені новообраним офіцерам Ради, а також обрані посадовці Ради склали перед братами урочисту присягу сумлінно виконувати свої обов’язки впродовж братерського року.

Завершилася пам’ятна подія спільним історичним фото та братньою трапезою.

За матеріалами Лицарі Колумба в Україні

Схожі новини:

Поширити новину: