Місія серцян в Україні: найбільше зворушують зустрічі з людьми

«Різдво було черговою хвилею допомоги. Великі оплески людям доброї волі», – розповідає о. Пьотр Хмелецький SCJ, заступник секретаря Закордонних місій серцян. Нещодавно він повернувся з України, куди вирушав з черговою партією гуманітарної допомоги.

Про це пише Wiara.pl.

В Україні Згромадження священників Пресвятого Серця Ісуса має п’ять парафій між Львовом і Житомиром та одну в Ірпені під Києвом. Наприкінці грудня вони доставили чергову партію допомоги, яку розподіляє тамтешній волонтерський центр при серцанській місії.

«Найбільше потрібні продукти харчування. Ми везли багато борошна та олії. Це для тих, хто має якусь електроенергію, газ. Але також крупи, рис, багато м’ясних консервів. А дітям – солодощі. Також потрібен одяг. Зимові пальта, куртки. І спальні мішки», – розповідає отець Хмелецький.

Священник визнає, що найбільш зворушливим є знайомство з людьми. «Вони часто плакали. Від емоцій і від того, що вони пережили. Їм немає до чого повертатися. Це перехоплювало дух».

Отець Хмелецький пригадує літнє подружжя, яке втекло з Херсона від російських обстрілів. «Вони втекли з квартири, сподіваючись повернутися. І як тільки місто було звільнене українцями, росіяни все одно влучили ракетою в порожній квартал. Вони розгромили їхню квартиру. І їм нема куди повертатися», – додає він.

Священник зазначає, що хоча є багато смутку і тривожні сирени стали щоденним явищем, в людях не бракує надії. «В українцях живе надія, що ця війна закінчиться. І це те, чого люди бажали на Різдво і на Новий рік», – зізнається він.

Окрім допомоги, яка доставляється в Україну, у багатьох монастирях серцян у Польщі проживають сім’ї з України.

«Мабуть, завдяки засобам масової інформації ми вже звикли до новин про ракетні обстріли. Але підтримка жертв російської агресії все ще потрібна. Як сімей, які перебувають у Польщі, так і внутрішньо переміщених осіб, тобто людей, які були змушені покинути свої домівки і переїхати в інші регіони країни», – наголошує о. Хмелецький.

Схожі новини:

Поширити новину: