Настоятель спільноти Тезе приїхав в Україну

Передріздвяний візит здійснюється з метою засвідчити солідарність з молоддю, яка не зможе прибути на новорічну зустрічі в Росток.

Про це пише Vatican News.

Брат Алоїз, який очолює екуменічну монашу спільноту в Тезе, що у Франції, 21 грудня 2022 р. прибув з п’ятиденним візитом в Україну. Про це повідомляє інформагентство «SIR» з посиланням на ресурси спільноти.

«Протягом останніх років багато молоді з України приїжджали в Тезе та на європейські зустрічі. В зустрічі, що відбудеться в Ростоку, братимуть приблизно 300 з них, але багато не зможуть приїхати через війну. Я хотів приїхати, щоби зустрітися з ними, щоби виразити їм нашу солідарність у цьому жахливому випробуванні», – зазначає брат Алоїз, у програмі візиту якого заплановані зустрічі з провідниками церков та з молоддю в Києві та Львові.

Вже стало традицією, що з ініціативи спільноти з Тезе у Франції, європейська молодь різних конфесій збирається в одному з міст континенту, щоб молитовно провести старий та зустріти новий рік. Це – так зване «Паломництво довіри на землі». Наступна, вже 45-та з черги, європейська новорічна зустріч молоді відбуватиметься від 28 грудня 2022 року до 1 січня 2023 року в місті Росток у північно-східній Німеччині.

Схожі новини:

Поширити новину: