Святіший Отець призначив Апостольського нунція при Європейському Союзі

Ним став ірландський єпископ, який тривалий час працював у Комісії Єпископських Конференцій Європейського Союзу.

Про це пише Vatican News.

В суботу, 26 листопада 2022 року, у Ватикані повідомлено про те, що Папа Франциск призначив Апостольським Нунцієм при Європейському Союзі преосвященного Ноеля Треанора, дотеперішнього правлячого єпископа ірландської дієцезії Дауна і Коннора, надавши йому архієпископську гідність. Він замінить архієпископа Альдо Джордано, який несподівано відійшов до вічності наприкінці минулого року через ускладнення, викликані коронавірусною інфекцією.

Архієпископ Треанор народився в Ірланції 1950 року, став священиком 1976 року, а 1993 року був призначений Генеральним Секретарем Комісії Єпископських Конференцій Європейського Союзу. В 2008 році очолив дієцезію Дауна і Коннора.

Коментуючи це призначення, кардинал Жан-Клод Оллеріш, який очолює Комісію Єпископатів ЄС, нагадав про те, що єпископ Треанор протягом кількох десятиліть був важливою церковною постаттю в Європейському Союзі. «Він у надзвичайний спосіб супроводив процес європейської інтеграції. Беручи до уваги його тривалий досвід у Комісії Єпископатів ЄС, я переконаний, що наша співпраця буде особливо плідною та ефективною для сприяння спільному добру в Європі», – зазначив Люксембурзький архієпископ.

Схожі новини:

Поширити новину: