Польща: з нагоди Папського дня відбудеться конференція «Польща, Україна, Європа»

Метою наукової конференції, яка відбудеться у Варшаві, є аналіз у світлі навчання Йоана Павла ІІ причин російської агресії проти України, а також обмін думками щодо майбутнього цієї частини Європи.

Про це пише Vatican News.

Вже понад два десятиліття польська католицька спільнота у неділю, що збігається або випереджує річницю обрання Кароля Войтили на Петрове служіння, відзначає «Папський день», метою якого є поширення та поглиблення навчання святого Папи Йоана Павла ІІ. З нагоди відзначення, серед іншого, збираються кошти на оплату навчання здібної молоді з убогих сімей.

ХХІІ Папський день відзначатиметься 16 жовтня 2022 року на тему «Сяйво Істини», особливим чином спогадуючи десяту енцикліку Папи Войтили «Veritatis Splendor», зосереджену на питаннях моралі та формування сумління. В рамках цьогорічного відзначення фундація «Справа нового тисячоліття», яка є промоутером «Папського дня», організовує наукову конференцію на тему «Польща, Україна, Європа», що відбуватиметься в п’ятницю, 14 жовтня 2022 р., в осідку Митрополичої Курії у Варшаві.

Спонуками для тем, обраних для обговорення, є російсько-українська війна, яка викликає чимало запитань і сумнівів не лише з геополітичної точки зору, але й морального, суспільного та релігійного характеру. Серед них також питання про те, як сьогодні інтерпретувати та здійснювати близьке святому Йоанові Павлові ІІ бачення Європи з двома легенями. Метою конференції є аналіз у світлі навчання Папи-поляка причин російської агресії проти України, а також обмін думками щодо майбутнього цієї частини Європи.

Під час конференції прозвучать такі доповіді як «Роль Католицької Церкви в польсько-українському діалозі та примиренні», «Паломництво Йоана Павла ІІ в Україну з перспективи сьогодення», «Теологія Майдану в контексті війни в Україні». З доповіддю «Папа, який не тільки відчитував, але й формував знаки часу» конференцію відкриє Віцеректор Українського Католицького Університету професор Мирослав Маринович.

Схожі новини:

Поширити новину: