Папа до міжконфесійної спільноти молоді: працюймо над єдністю

Звертаючись до молоді, яка приєдналася до екуменічного проекту «Спільнота на перехресті», Святіший Отець висловив сподівання на добрі плоди діяльності спільноти.

Про це пише Vatican News.

Папа Франциск надіслав відеозвернення учасникам офіційного відкриття проекту «Спільнота на перехресті», спільної ініціативи Католицької та Єпископальної Церкви в США, що відбулося 9 вересня 2022 року. Спільнота об’єднує молодь різних конфесій при єпископальному соборі святого Івана Божого в Нью-Йорку для молитовного та харитативного служіння. У своєму слові Святіший Отець наголосив на плеканні єдності, вказуючи на приклад перших християн та зв’язок з Христом.

Наслідуючи перших християн

Говорячи про спільну місію нової спільноти, Папа Франциск висловив сподівання, що час, проведений у молитві та служінні потребуючим, наблизить її учасників до прикладу першої християнської спільноти. «“Глядіть як вони люблять один одного”, сказали би ті, хто бачив першу християнську спільноту, глядіть як вони живуть разом у радості і діляться своїми благами, глядіть, як вони разом моляться, глядіть, які вони близькі з бідними. Я сподіваюся і молюся за те, щоб саме це сталося тут, на парафії святого Івана Божого. Вибір смиренного шляху спільного життя вартує більше, ніж тисяча слів», – зазначив Святіший Отець.

Зустріч, яка дарує єдність

Говорячи про назву спільноти перехрестя, Папа вказав, що тут переплітається молодь різних конфесій, що уможливлює зустріч задля єдності. «Я сподіваюся, що ця спільнота надаватиме можливість наново пережити прагнення єдності християн і суспільства Нью-Йорку, а також у Сполучених Штатах. Майбутнє віри в нашому світі проходить через єдність християн. Так, ми не в усьому згідні. Так, у нас є переконання, які іноді здаються несумісними або є несумісними… Але саме це є причиною, чому ми обираємо любити один одного. Любов сильніша за всі незгоди», – підкреслив Святіший Отець, висловлюючи своє заохочення трудитися над досягненням єдності. Він також вказав на інший аспект слова перехрестя , який нагадує про хрест Христовий. «Ісус Христос є міцнішим і глибшим зв’язком, ніж наші культури, наші політичні рішення і навіть наші доктрини», – зауважив Папа.

Схожі новини:

Поширити новину: