Допомога від Папи сім’ям загиблих внаслідок теракту у Шрі-Ланці

Архієпископ Коломбо, столиці Шрі-Ланки, розповів про допомогу Папи Франциска сім’ям, яких торкнулися трагічні події 2019 року.

Про це пише Vatican News.

Вже понад три роки християни Шрі-Ланки чекають справедливості після жахливих терактів, які в Неділю Пасхи, 21 квітня 2019 року, забрали в столиці Коломбо та в інших місцевостях майже 270 життів. Вибухами були уражені, насамперед, переповнені з нагоди свята храми.

Близькість Святішого Отця

«Після терактів Святіший Отець завжди був дуже перейнятий становищем наших людей і вже тоді надав невелику фінансову допомогу», – розповів у інтерв’ю для Радіо Ватикану – Vatican News кардинал Альберт Малькольм Ранджіт, архієпископ Коломбо. Він зазначив, що коли в лютому цього року був у Ватикані і розповів Папі про становище сімей загиблих, той запитав, чи вони потребують допомоги. «Я сказав йому що так, і він пообіцяв певну суму – 50 тисяч євро, із пожертви, яку він отримав. Коли я перевіряв рахунок, то відкрив, що нам було перераховано не 50 тисяч, а 100 тисяч євро», – зазначив ієрарх.

Відповідаючи на запитання про те, як розподілялися ці кошти, кардинал Ранджіт розповів, що загалом допомогу отримали приблизно 400 сімей. В суботу та неділю 13 та 14 серпня Апостольський Нунцій в Шрі-Ланці передав допомогу цим сім’ям. Крім того, частину суми передали спільноті євангелістів, в якій того злощасного дня загинуло понад 30 людей. «Ми роздали всі гроші, які нам вислав Святіший Отець. Деякі сім’ї отримали трохи більше, бо деякі люди через поранення залишилися прикутими до ліжка і потребують спеціалізованого лікування. Але всі були задоволені, отримавши цю допомогу від Святішого Отця», – сказав він.

Реформи задля відновлення

Коментуючи ситуацію, що склалася в країні, де шаленіє економічна криза, ієрарх вказав на те, що багато сімей мають змогу щось поїсти лише один раз на день. «За всім цим стоять роки корупції в уряді, величезний національний борг, який ми вже неспроможні сплачувати», – сказав він, наголошуючи на тому, що потрібне «повне оновлення». «Ми просимо міжнародну спільноту не давати допомогу без попередніх умов, якими повинна бути, насамперед, політична реформа, яка зробить верховний суд повністю незалежним від будь-якого політичного втручання. Між нашими людьми відсутнє почуття справедливості, навіть і щодо великодніх терактів: після трьох років досі не встановлені винуватці», – сказав Архиєпископ Коломбо, вказуючи також на важливість боротьби з корупцією та такого перетворення урядової системи, яка б учинила її прозорою та демократичною, і щоб існувала система захисту прав людини.

Схожі новини:

Поширити новину: