Папа: Коли Бог нас кличе, то вимагає не досконалості, а пориву серця

У своєму четверговому твіті Папа Франциск нагадує про велику Божу терпеливість щодо нас.

Про це пише Vatican News.

«Ісус відкриває нам терпеливість Бога, Отця, Який застосовує милосердя та кличе нас аж до останньої години, не вимагає досконалості, а пориву серця, старається пробити щілину також і тоді, коли серце є замкненим».

Твіт такого змісту в четвер, 18 серпня 2022 р., з’явився на дев’ятьох різномовних аккаунтах Святішого Отця.

Італійський богослов і мислитель Романо Ґвардіні писав, що «терпеливість – це спосіб, яким Бог відповідає на нашу слабкість, аби дати нам час змінитися». Папа Франциск у своїх повчаннях також нагадує нам про те, що причина нашої надії полягає саме в тому, що Бог невтомно очікує нас.

«Терпеливість, – наголошував Святіший Отець, промовляючи до богопосвячених осіб, – не є ознакою слабкості: вона є силою духа, що вчиняє нас здатними “нести тягар” особистих і спільнотних проблем, дає нам змогу приймати відмінності іншого, спонукає тривати в доброму, навіть якщо все здається даремним, спонукає не звертати з дороги також і тоді, коли нападають меланхолія та сухість».

Іноді ентузіазм нашої праці не відповідає очікуваному результатові, наші старання, здається, не приносять належних плодів. І це може вести до «вигоряння надії». «Ми повинні бути терпеливими до себе та з упованням очікувати на Божі часи та способи: Він вірний Своїм обітницям», – повчає Папа, заохочуючи не піддаватися внутрішньому смуткові та зневірі, бо – це «хробак, який точить нас зсередини», та підкреслюючи, що терпеливість допомагає нам з милосердям дивитися на себе і на світ.

Схожі новини:

Поширити новину: