Архієпископ Токіо: «Дозвольмо Христовому мирові заволодіти нами»

У цьогорічному посланні, присвяченому молитві за мир в контексті спогадування жертв ядерних бомбардувань Хіросіми та Нагасакі, архієпископ Ісао Кікучі відзначає необхідність захищати кожне людське життя.

Про це пише Vatican News.

Від 6 до 15 серпня у Японії відбувається щорічна молитовна ініціатива під назвою «Десять днів задля миру», яку місцева Церква проводить, щоб вшановувати жертв ядерних бомбардувань Хіросіми та Нагасакі, що відбулися 6 і 9 серпня 1945 року. У цьогорічному посланні з нагоди цієї ініціативи, яке цитує інформаційне агентство Fides, Голова Єпископської конференції Японії архієпископ Ісао Кікучі по-особливому наголошує на потребі миру, який вчергове зазнав нападу внаслідок нових подій у світі.

Творити мир через взаємну підтримку

У посланні архієпископ Токіо згадує обставини з якими зустрівся світ: «Це рік, коли мир був в насильницький спосіб потоптаний. Гідність життя знехтувана, а його захист відкинутий. Наші десять днів молитви за мир цього року ми переживаємо посеред нової кризи життя». Згадуючи про війну в Україні, Голова Єпископської Конференції Японії засуджує «насильницький акт великої держави, яка розтоптала зростаючі зусилля міжнародного співтовариства в його пошуках миру», нагадуючи про «бажання багатьох людей, які хочуть захистити життя та прагнути миру». У цьому завданні є необхідною також взаємна турбота одні за одних. «Під час пандемії ми досвідчили, що підтримка один одного та піклування про життя одне одного є найкращим способом захистити життя», – пише архиєпископ Ісао Кікучі. У цьому контексті «мир – це не просто відсутність конфлікту, це ситуація, в якій різноманітні чинники суспільства, що потенційно можуть породжувати конфлікти, усунуті, і життя проживається у взаємній підтримці», – зауважує архієпископ Токіо.

Першість у захисті людського життя

У посланні японський ієрарх з болем нагадує, що війна спричиняє глибоку кризу в житті тисяч людей. Ці слова актуальні з огляду на тих, які втікаючи від війни, змушені покинути свої домівки та стикатися з небезпеками. Тож він наголошує на захисті людського життя. «Божий дар життя має бути збережений від початку до кінця. Ті з нас, хто живе в цьому спільному домі, покликані сприяти еко-справедливості, тобто захищати людське життя від зачаття до смерті, а також усі форми життя на Землі», – відзначає Голова Єпископської Конференції Японії.

Наприкінці послання, зверненого до японських вірних, читаємо: «У наших Десяти днях молитви за мир нам дається час для роздумів і дій для миру. Кожна війна несе з собою наслідки, які уражають ввесь людський рід: від болю та жалоби до драми біженців, аж до економічної та продовольчої кризи. Дозвольмо Христовому мирові заволодіти нами! Мир можливий; мир є обов’язком; мир є головною відповідальністю кожного», – наголошує Архиєпископ Токіо.

Схожі новини:

Поширити новину: