Папа: Дозвольмо, аби нас преобразила могутність Божої любові

У свято Преображення Господнього Папа Франциск через Твіттер поділився думкою про те, що означає бути Ісусовими учнями та прямувати дорогою святості.

Про це пише Vatican News.

«Бути учнями Ісуса та прямувати дорогою святості – це, насамперед, дозволити преобразити себе силою Божої любові.»

Твіт такого змісту з’явився на облікових записах Святішого Отця в соціальній мережі Твіттер у суботу, 6 серпня 2022 р., з нагоди свята Преображення Господнього.

Сорок днів перед Своїм розп’яттям Ісус преобразився перед учнями, об’явивши їм співіснування в Ньому двох природ – людської і Божої. У Преображенні також зміцнюється єдність між двома Завітами, Новим і Старим, представленим Мойсеєм та Іллею, Законом і Пророками. Свято відзначається сорок днів перед відзначенням Воздвиження всечесного хреста Господнього.

Євангелисти одностайно розповідають про цю подію. Ісус узяв з Собою на гору Тавор трьох улюблених учнів – Петра, Якова та Івана. В певний момент Він перемінився перед ними: Його обличчя засяяло, немов сонце, і одежа Його стала біла, як сніг, з’явилися Мойсей та Ілля та розмовляли з Ісусом. Учні налякані впали на землю, і лише Петро пробує щось сказати, але розгублений каже лише що добре тут почувається і пропонує спорядити три намети, призначені для Ісуса та пророків. Врешті хмара оповила гору та злинув голос із висот, мовивши: «Це Син мій улюблений, Його слухайте!».

Преображення і християнська перспектива страждання

В одній із своїх недільних катехиз Папа Франциск повчав, що Христове Преображення показує нам християнську перспективу страждання: воно є необхідним, але прохідним етапом. Проповідуючи перед молитвою «Ангел Господній» 17 березня 2019 р., він зауважив, що ця подія трапилася у «чітко визначений момент Христової місії», тобто, після того, як Ісус звірився учням про те, що багато страждатиме, буде вбитий і третього дня воскресне. Він знає, що вони не приймають цю дійсність, а тому необхідно їх до цього приготувати, щоб вони знали, що «це шлях, через який Небесний Отець приведе Свого улюбленого Сина до слави, воскресивши Його з мертвих».

«Отож, Христове Преображення показує нам християнську перспективу страждання. Страждання – це не садомазохізм, воно є необхідним, але перехідним етапом. Мета, до якої всі ми покликані, сяюча як і переображене Христове обличчя: в Ньому – спасіння, блаженство, світло, безмежна Божа любов», – наголосив Святіший Отець, пояснюючи, що показавши Свою славу, Ісус запевняє, що «хрест, випробування та труднощі» знайдуть своє вирішення та подолання в Його Пасці.

Схожі новини:

Поширити новину: