Святий Престол в ОБСЄ про рівність і залучення жінок до післявоєнної відбудови

Важливості участі жінок у політичному, економічному та культурному житті була присвячена доповідь представника Святого Престолу під час чергового засідання Постійної ради ОБСЄ.

Про це пише Vatican News.

Святий Престол підтримує принцип «повної та справжньої рівності між чоловіками та жінками» як «фундаментальний аспект справедливого та демократичного суспільства». На цьому наголосив монсеньйор Саймон Кассас, тимчасово повірений у справах Святого Престолу при ОБСЄ, виступаючи під час 1383-го засідання Постійної ради цієї міжнародної організації, на якому Генеральна Секретарка Гельґа Шмід представила Річний рапорт про поступ у впровадженні в життя Плану дій ОБСЄ від 2004 року про підтримку рівності між статями.

У своєму виступі ватиканський дипломат говорив про конкретні кроки для поступу рівності між чоловіками та жінками, вказуючи, насамперед, на необхідність визнання «важливості участі та зусиль жінок в усіх аспектах громадського, політичного, економічного, соціального та культурного життя». Зокрема, потрібно гарантувати «більше залучення жінок у справу запобігання війнам, примирення, реабілітації та відбудови суспільства в післявоєнних ситуаціях та в уникнення повторення збройних конфліктів». За словами представника Святого Престолу, роль, яку жінки можуть відіграти в запобіганні та вирішенні конфліктів, виявилася «конструктивною та важливою».

Оцінюючи підсумки 2021 року, монсеньйор Кассіс запевнив, що Святий Престол «погоджується щодо викликів, які слід долати для сприяння рівності між жінками та чоловіками» і «цінує зусилля виконавчих структур ОБСЄ, спрямованих на запобігання і боротьбу проти насильства над жінками та дівчатами». Ці зусилля повинні включати «гарантії безпечного місця праці для жінок, забезпечення рівних можливостей для участі жінок у політичному та громадському житті, сприяння участі жінок у економічному, соціальному та культурному житті, полегшення практик, пов’язаних з роботою, таки чином, аби дати змогу чоловікам і жінкам рахуватися з вимогами як праці, так і сім’ї».

З цього випливає запевнення у тому, що Святий Престол готовий до діалогу та практичних зусиль, спрямованих на те, щоби сприяти поступові «справжньої та автентичної рівності між жінками та чоловіками».

Схожі новини:

Поширити новину: