Архієпископ Мокшицький: «Нехай чорнилом нашого життя буде любов, яка перемагає зло»

Вірні та громадськість Львова з участю духовенства вшанувала пам’ять польських професорів, членів їхніх сімей та друзів, котрих 81 рік тому гітлерівці розстріляли на Вулецьких пагорбах міста.

Про це повідомляє Львівська архідієцезія.

Вранці 4-го липня з ініціативи Національного Університету «Львівська Політехніка» та Вроцлавської Політехніки відбулося покладання квітів до пам’ятника, спорудженого в 2011 році. Після виконання Державних гімнів Польщі та України шану загиблим віддали делегації вищих учбових закладів Львова та з Польщі, Генерального консульства РП у Львові, представники місцевої влади. Також поляки Львова традиційно зібралися біля символічного надгробку з хрестом, який ще в 1991 році встановили родини загиблих науковців. До підніжжя пам’ятника було покладено квіти і запалено свічки.

На запрошення організаторів спільну молитву попровадили архієпископ Мечислав Мокшицький з єпископом Володимиром Груцою УГКЦ та священниками обох обрядів.

У храмі св. Марії Магдалини Львівський митрополит очолив Євхаристію за полеглих польських професорів та новітніх героїв України, які загинули в остатніх днях під час війни.

Під час проповіді архієпископ Мечислав сказав: «Наша сьогоднішня участь у Святій Месі, а потім і біля пам’ятника загиблих львівських професорів має залишити слід у нашому житті. Слід, який формує наше усвідомлення захисту цінностей і відмови від діалогу чи компромісу зі злом… Тому бажаю всім нам, щоб ми вміли писати, як Бог – серцем, ласкою та любов’ю. Щоб ми, дотримуючись найвищих цінностей, дивилися на небо, звідки прийде допомога. Допомога від Господа, який є Дорога, Правда і Життя. Бажаю, щоб чорнилом нашого життя була любов, яка перемагає все зло і зміцнює героїзм наших слів, думок і вчинків. Так як ми пишаємось сьогодні поставою львівських професорів, так нехай також пишатимуться нами майбутні покоління. Амінь».

Після Святої Меси вірні вкотре звернулись до влади міста з проханням про повернення храму латинській спільноті.

У заходах взяли участь Генеральний консул Польщі у Львові Еліза Дзвонкевич та Максим Козицький, очільник Львівської ОВА.

Схожі новини:

Поширити новину: