Делегація Люблінського католицького університету відвідає Україну

«У нашому університеті є кілька сотень студентів, докторантів та співробітників з України, ми надаємо допомогу з початку війни. Ми хочемо з’ясувати, які зараз потреби, і поговорити про проєкти, які ще можемо реалізувати» – наголосив ректор Люблінського католицького університету Йоана Павла ІІ  (KUL) о. проф. Мірослав Калиновський, який з делегацією їде до Львова.

О. проф. Калиновський та правління Фонду розвитку ЛКУ зустрінуться з архієпископом Львівським Мечиславом Мокшицьким, відвідають Український Католицький Університет, Львівський медичний університет ім. Данила Галицького та Богословський інститут імені св. архієпископа Юзефа Більчевського, а також Меморіал львівських орлят.

Як наголошує ректор Люблінського католицького університету, ще до початку війни, коли ймовірність російської агресії ставала все реальнішою, Люблінський університет розпочав підготовку до надання допомоги.

«Ми розробили спеціальний план дій, який потім реалізували. Ми розпочали соціальну, юридичну, психологічну та душпастирську допомогу. Завдяки залученню академічної спільноти до волонтерства вдалося організувати 20 транспортів із дарами, які доїхали до України, підготувати житло для людей, що втікають від війни, організувати збір коштів, розпочати курси мови. Цього року KULturalia також пройшли під гаслом допомоги Україні», – додає ректор Люблінського католицького університету.

З грудня минулого року в академічному костелі Люблінського католицького університету відправляється недільна Меса українською мовою. Першу відслужив єпископ Київсько-Житомирський Віталій Кривицький, який також зустрівся з українськими студентами Люблінського католицького університету.

Цієї неділі, 12 червня, Святу Месу в академічному костелі звершив ординарій Харківсько-Запорізький єпископ Павло Гончарук.  

Схожі новини:

Поширити новину: