Єпископ Едвард Кава: «Бути зрілим – це бути подібним до Бога»

11 червня, у санктуарії Матері Божої Фатімської у Крисовичах, щона Львівщині, 16 кандидатів приступили до таїнства християнської зрілості. 

Про це повідомляє Львівська архідієцезія.

Очолив Святу Месу та уділив Таїнство Миропомазання єпископ-помічник Львівської архідієцезії Едвард Кава, у співслужінні з настоятелем парафії та священниками, що прибули розділити радість цієї урочистості.

У проповіді, звертаючись до кандидатів, єпископ Едвард Кава наголосив: «Християнська зрілість, дорога молоде, полягає на тому, що ми маємо відкрите серце. У першу чергу – відкрите на Бога. Зрілість не залежить від віку – можна мати 70 років і поводитися, як дитина, а можна мати 12 і бути зрілою людиною. Зрілість полягає на тому, що я перестаю думати про себе і вважати, що світ крутиться довкола мене, а натомість починаю шукати відносин з Богом – молитися, приступати до Таїнства Поєднання, якомога частіше приступати до Причастя, намагатися якомога більше перебувати з Богом. Якщо хтось не молиться, то неважливо які дипломи має, які університети закінчив – він залишається незрілою людиною. А бути зрілим – це бути подібним до Бога. Це дозволити Богові відтворювати в нас Його візерунок. (…) Ми покликані до того, щоб свідчити. Не треба боятися говорити про Господа Бога, не треба соромитися того, що ми люди віруючі, не треба ховатися з молитвою чи з тим, що ношу в кишені розарій і молюся на ньому. Це сьогодні наше свідчення, яке здатне змінити обличчя землі, як молився св. Йоан Павло ІІ. (…) Ми не можемо бути пасивними християнами, які сидять і чекають, які постійно на щось нарікають, а самі нічого не роблять – ми маємо прийняти Святого Духа і дозволити Йому діяти. Тому моліться, щоб підчас прийняття цього таїнства, кожний з вас отримав якусь харизму, унікальний дар, яким Бог хоче обдарувати саме вас».

На завершення Святої Меси, молоді люди, які отримали Таїнство Миропомазання, висловили свою вдячність отцю настоятелю та отцю єпископу за те, що завдяки їхньому служінню могли зробити ще один крок на шляху зростання у вірі.

Схожі новини:

Поширити новину: