Папа Франциск провів у останню путь кардинала Анджело Содано

Похоронні богослужіння в базиліці Святого Петра очолив Декан Колегії Кардиналів Джованні Баттіста Ре.

Про це пише Vatican News.

У вівторок, 31 травня 2022 року, в базиліці Святого Петра у Ватикані відбувся похорон кардинала Анджело Содано, колишнього Державного Секретаря Святого Престолу та Декана Колегії Кардиналів, серце якого перестало битися 27 травня. Святу Месу при катедральному престолі відслужив кардинал Джованні Баттіста Ре, Декан Колегії Кардиналів. Наприкінці богослужіння до усіх присутніх приєднався Папа Франциск, який звершив обряди останнього прощання (Commendatio і Valedictio).

Підсумовуючи під час проповіді життєвий шлях покійного, кардинал Ре підкреслив, що «протягом багатьох років на служінні Апостольській Столиці кардинал Содано стійко вірив у Христа та вірно ішов за Ним, служачи з любов’ю та жертовністю Церкві та Його Намісникові».

Проповідник згадав про те, що протягом майже 16 років на посаді Державного Секретаря, як найближчий співробітник Папи, покійний відзначився компетентним і ревним служінням на користь миру, зокрема, у складній геополітичній ситуації, якщо згадати завершення холодної війни, війну у Перській затоці, Балканські війни, трагічні події 11 вересня 2001 року та зростання тероризму в світі.

«Чимало з нас мали можливість зблизька оцінити високе почуття обов’язку кардинала Содано, його таланти розуму й серця, його чутливість щодо душпастирських завдань діяльності Церкви в світі, його мудрість в оцінюванні подій і ситуацій та його готовність допомагати, шукаючи в кожному випадку належні вирішення», – сказав кардинал Джованні Баттіста Ре.

Схожі новини:

Поширити новину: