Папа: Марії, Помічниці вірних, ввіряємо прагнення миру України

Вітаючи паломників наприкінці загальної аудієнції в останню середу травня, Папа Франциск побажав, аби Божа Мати навчила нас солідарності з тими, хто переживає випробування трагедією війни.

Про це пише Vatican News.

«У вівторок ми відзначали спомин Пречистої Діви Марії, Помічниці християн. Особливим чином ввіряймо Їй у наших молитвах прагнення миру України та всього світу. Нехай же Божа Мати навчить нас солідарності з тими, хто переживає випробування трагедію війни та здобуде примирення між народами», – сказав Папа Франциск, звертаючись наприкінці загальної аудієнції в середу, 25 травня 2022 року, до паломників з Польщі, від щирого серця їх благословляючи.

Ісус не залишив нас

У своїх побажаннях паломникам Святіший Отець також присвятив кілька слів урочистості Вознесіння. Зокрема, вітаючи німецькомовних паломників, він сказав: «Урочистість Вознесіння, що вже недалеко, нагадує нам про те, що Ісус Христос повернувся до Отця, де перебуває по Його правиці, але не залишив нас самотніми. З неба Він близький з нами у новий спосіб, бо через Святого Духа Він живе у наших серцях. Бажаю вам відчувати цю Його присутність у кожній хвилині життя».

Скеровуючи наприкінці окрему думку до похилих віком, молоді, хворих і молодят, Папа також послався на Вознесіння, нагадавши про те, що підносячись на небо, Ісус залишив доручення всій Церкві: «Ідіть, отже, і зробіть учнями всі народи… навчаючи берегти те, що я вам заповідав». «Нехай же дбання про те, щоб інші пізнавали Христове слово та радісне свідчення цього слова буде ідеалом і турботою кожного, відповідно до життєвого стану», – побажав він.

Схожі новини:

Поширити новину: