Папа до молоді: вчитися від святих

Напередодні проголошення святими 10 блаженних, двоє з яких пов’язані із дієцезією Вів’є, Папа Франциск прийняв молодь з цієї французької церковної територіальної одиниці, яка прибула до Риму для участь в урочистості.

Про це пише Vatican News.

«Повітря в вашій дієцезії повинно бути особливо цілющим», – пожартував Папа Франциск, приймаючи у суботу, 14 травня 2022 р., молодь з французької дієцезії Вів’є, що прибула на канонізацію двох своїх земляків, – блаженних Шарля де Фуко та Марі Рів’є, – яка відбулася в неділю. В цьому контексті він також згадав блаженного мученика Ґабріеля Лонжевіля, беатифікованого 2019 року, з яким він особисто був знайомий в Аргентині. «Ця шерега блаженних і майбутніх святих ясно вказує на плідність вашої дієцезії, й сподіваюся, що ви зумієте зберегти цю спадщину святості, як також причинятися до її помноження», – сказав Святіший Отець.

У цьому контексті Єпископ Риму заохотив юнаків і дівчат вчитися від майбутніх святих. Від Шарля де Фуко – «досвіду Бога, що привів до євангелізування присутністю». За словами Папи, йдеться про «дуже вимогливу» форму євангелізації, бо вона вимагає «послідовного життя», тобто, «згідного з прагненнями людини, яку Бог полюбив і покликав до чогось іншого, ніж скороминущі приємності чи негайні та видимі результати». Для цього потрібно будувати своє життя на «трьох ключових словах» Шарля де Фуко, якими є Євангеліє, Євхаристія та євангелізація.

Від Марі Рів’єр, яка присвятила своє життя вихованню дітей, Святіший Отець заохотив почерпнути «прагнення відкривати уми найменших на Божі речі, на уважність до ближнього та захоплення створінням». «Сподіваюся, що не бракуватиме таких видатних жінок, покірних і відважних у тому, щоб свідчити любов Бога до найменших, які потребують навчання. Це прагнення вкорінене в Надії, що не розчарує», – сказав він, побажавши юним паломникам повертатися з Риму із «ще більшою любов’ю до Церкви», переживши під час канонізації досвід «її вселенськості та множинності облич, які всі звернені до єдиного Спасителя».

Схожі новини:

Поширити новину: