Папа привітав учасників міжрелігійної прощі солідарності з Україною

Під час міжрелігійної зустрічі в Чернівецькому обласному музично-драматичному театрі, учасниками якої стали делегати з різних частин світу, прозвучало послання Папи Франциска.

Про це пише Vatican News.

«Страждання, заподіяні багатьом слабким і беззахисним людям; численні вбиті мирні жителі та невинні молоді жертви; відчайдушна втеча жінок і дітей… Все це розтривожує нашу совість і змушує нас не мовчати, не залишатися байдужими до насильства Каїна і крику Авеля, а посилено підносити голос, щоб благати в ім’я Бога про закінчення цих мерзенних діянь», – пише Папа Франциск у посланні учасникам міжрелігійного паломництва, яке зібрало у Чернівцях представників різних релігій з усього світу.

«Я почуваюся духовно близьким з усіма вами, брати і сестри, об’єднані довірою і надією на Всевишнього подателя і охоронця життя, і всім серцем бажаю долучитися до вимолювання безцінного дару миру для улюбленого українського народу», – зазначає Глава Католицької Церкви, дякуючи за цю ініціативу «молитовного моменту братерства між представниками різних релігій», який допомагає зміцнити почуття відповідальності віруючих перед обличчям подій, що перекреслюють багато зусиль, докладених останніми десятиліттями для побудови більш мирного світу. За його словами, «жорстокі й болісні події, свідками яких ми є протягом непомірно багатьох днів» підтверджують написане в енцикліці Fratelli tutti, що «війна – це провал політики та людства, ганебна капітуляція, поразка перед силами зла».

«Поновлюючи свою духовну участь у вашому жесті солідарності, я хочу висловити сердечну подяку усім, хто в ці дні прихилився до безлічі людей, змушених покинути свої домівки та свої сім’ї», – пише Папа, побажавши, аби гідність людської особи та священний вимір людського життя завжди залишалися «непорушними принципами, що керують нашими зусиллями задля досягнення братерства».

Міжрелігійне паломництво солідарності з українським народом зібрало представників релігій з різних частин світу, які від 10 квітня 2022 року відвідували центри для біженців та взяли участь у спільному заході в Чернівецькому обласному музично-драматичному театрі, що відбувся 12 квітня і під час якого прозвучали свідчення внутрішньо переміщених осіб, роздуми релігійних лідерів та молитва за мир. «Наскільки мені відомо, це перший такий випадок, коли міжрелігійна делегація ініціює місію дружби й солідарності, відвідуючи країну, де йде війна», – зазначив рабин Ґошен-Ґоттштайн, засновник і директор Міжрелігійного інституту «Elijah», що є одним із організаторів цього заходу.

Серед учасників паломництва – вислужений Голова Англіканської Співдружності, Кентерберійський архієпископ Роуен Вілльямс, православний архиєпископ зі Сполученого Королівства Нікітас Луліас, Генеральний настоятель Ордену Братів Менших о. Массімо Фузареллі, рабин Йонатан Віттенберґ зі Сполученого Королівства, вислужений Великий Муфтій Мустафа Церіч з Боснії і Герцеговини, Великий Імам Ягія Паллавічіні з Італії, а також представники індуїзму, буддизму та інших релігій.

Схожі новини:

Поширити новину: