Папа: Сьогодні не можемо не згадати про жорстокість, яка діється в Україні

Зустрічаючись з членами римського спортивного клубу, Папа Франциск присвятив також окрему згадку Україні.

Про це пише Vatican News.

«Ваш голова згадав про дві речі, які хочу тепер повторити. По-перше, Україна. В ці дні ми не можемо говорити про інші речі, принаймні не згадавши про це, про жорстокість, до якої може дійти. Спортивний дух, аматорський дух, притаманний вам, є приготуванням до того, щоби не впасти в такі речі, розвивати людську дружбу, яка приготовляє нас до того, щоби не впасти в цю трагедію, а також щоб не забувати про людей, які є жертвою цієї трагедії», – сказав Папа Франциск, приймаючи в суботу, 9 квітня 2022 р., членів римського товариства любителів веслувального спорту «Circolo Canottieri Tevere Remo». Зустріч була приурочена до 150-річчя заснування товариства.

Промовляючи після вітального слова голови товариства, Святіший Отець подякував йому за те, що він згадав про Україну. Ділячись думками про значення спорту, він звернув увагу на те, що важливо «в кожному віці, особливо в молодості, не зупинятися перед обличчям життєвих перешкод, але долати труднощі з наполегливістю, з вірою в Бога та в себе самих і в допомогу інших». «Через спорт, – сказав Папа, – ви покликані підтримувати цінності здорового суперництва, дружби та солідарності. Йдеться про поширення спортивної культури, яка розглядає заняття спортом не лише як фактор фізичного добробуту, але як відважний ідеал, як інструмент цілісного зростання людської особи».

Святіший Отець заохотив дбати про те, щоби заняття спортом сприяло засвоєнню базових цінностей, таких як любов до істини та справедливості, пошана до створіння, смак краси та доброти, шукання свободи й миру. За його словами, слід також подбати, щоб спорт не потрапляв у залежність від логіки прибутку та надмірного суперництва, що може виродитися в акти насильства. І саме аматорський вимір, «без якого спортові чогось не вистачає», допомагає свідчити моральну силу спорту, який може причинитися до будування «більш спокійного та братерського світу, в якому одні одних підтримують і допомагають».

Схожі новини:

Поширити новину: