Італія: в’язні допомагають біженцям з України

На півночі Італії засуджені за важкі злочини зібрали продукти та кошти на придбання продовольства для біженців з України.

Про це пише Vatican News.

Засуджені, що відбувають покарання в міланській в’язниці «Opera», зібрали півтори тони продовольства для біженців з України, які цими тижнями прибули до північноіталійського регіону Ломбардії, втікаючи від жахіть війни. Ініціаторами збірки виступили самі в’язні, провівши її разом з волонтерами асоціації «Зустріч і присутність», які несуть служіння в пенітенціарному закладі. Це не перша така ініціатива: два роки тому вони зібрали 600 кілограмів продуктів для сімей, які потрапили в скрутне становище через пандемію.

«Чоловіки, які відбувають покарання за вбивства, крадіжки чи зв’язки з мафією, ствердили, що на якийсь час знову почувалися людьми, які потрібні в суспільстві», – розповів Ґвідо Болдрін, волонтер згаданої асоціації, який вже тридцять років підтримує засуджених у в’язниці «Opera». Саме він є ініціатором щорічних збірок продовольства для потребуючих.

Цього разу солідарність була звернена на українських біженців. В’язні поділилися частиною продуктів, які отримують з дому, а також заощадженнями на придбання найнеобхідніших речей. «Чимало з них, особливо, іноземці, не мають жодної підтримки ззовні, але незважаючи на це, ділилися останніми грошима», – розповів Ґвідо. Зібрані кошти були витрачені на придбання борошна, крупів, макаронних виробів та інших продуктів тривалого зберігання.

Схожі новини:

Поширити новину: