Звернення ВРЦіРО з приводу обміну полоненими між Росією та Україною

Звернення до російських релігійних лідерів і служителів з приводу обміну полоненими між Росією та Україною як прояву милосердя.

Весь світ зараз бачить, які трагічні події відбуваються в Україні внаслідок вторгнення російської армії на суверенну територію нашої держави. Незважаючи на це, Збройні Сили України виявляють гуманність щодо полонених російських солдат: вони отримують медичну допомогу, їжу, воду та утримуються у теплих приміщеннях. 

Таким ставленням Українська армія засвідчує, що дотримується норм міжнародного гуманітарного права. Україна прагне припинити війну та кровопролиття, яке можливе одразу, як тільки російські війська та флот повернуться у місця своєї постійної дислокації, а авіація та балістичні ракети припинять руйнувати мирні міста і села України.

Зі свого боку, як люди віруючі та наділені духовним авторитетом релігійних лідерів, кожен із Вас може зробити свій внесок у те, щоб врятувати життя людей, які опинилися в гирлі цієї страшної війни. Насамперед докласти всіх можливих зусиль, щоби сприяти обміну полоненими між Росією та Україною як прояву милосердя.

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій закликає кожного релігійного лідера та священнослужителя в Російській Федерації сприяти тому, щоби полонені російські солдати повернулися до своїх сімей, а українські солдати – до своїх.


І нехай у цьому акті добра нам допоможе Всемилостивий Господь!

Київ, 15 березня 2022

Джерело: ВРЦІРО

Схожі новини:

Поширити новину: