У Хмельницькому формується Християнський кризовий центр

Про формування християнської мережі дії «Християнський кризовий центр».

З огляду на останні події та поточні реалії російсько-української війни на теренах нашої країни, Християнська Служба Порятунку закликає церковні парафії, рухи та спільноти невідкладно включитися та зробити свій практичний внесок у формування християнської мережі дії «Християнський кризовий центр» (далі — ХКЦ) на засадах локальної самоорганізації, взаємодопомоги і самооборони.

Діяльність ХКЦ покликана консолідувати наші зусилля, ресурси та можливості у таких сферах:

– Організація мережі молитовних середовищ для неперервної та адресної молитви, яка в режимі реального часу духовно супроводжуватиме актуальні потреби оборони Батьківщини, спротиву російським окупантам та захисту цивільного населення відповідно до поточної ситуації.

– Організація мережі гуманітарних кризових центрів, покликаних підтримувати біженців та місцевих мешканців, які потерпають від наслідків бойових дій.

– Організація мережі пунктів духовної і психологічної допомоги людям, які цього потребують.

– Організація мережі баз миротворців, які будуть готові надати відповідну логістичну підтримку людям, що знаходяться в зоні підвищеної небезпеки і руйнувань, а також відсутності належних транспортних комунікацій.

– Організація шкіл виживання в умовах бойових дій для цивільного населення, які поширюватимуть відповідні знання і навички серед місцевих мешканців.

– Організація мережі волонтерських осередків, які допомагатимуть необхідними фінансовими і матеріальними ресурсами фронтовим підрозділам, підрозділам територіальної оборони та військовим госпіталям.

– Організація мережі команд адресної соціальної опіки над людьми у локальних територіальних громадах, які особливо цього потребують в умовах воєнного стану.

Оперативною координаційною базою для формування ХКЦ визначено римсько-католицьку парафію Христа Царя Всесвіту (м. Хмельницький, проспект Миру, 55).

Тих, хто готовий взяти реальну участь у формуванні ХКЦ, просимо зголошуватися до настоятеля парафії, отця Миколи Лучинського (вайбер 096 676 7279 або пошта niki984@ukr.net).  

Йоіл 2, 19-21

І Господь відповів і сказав до народу свого: Ось Я посилаю вам збіжжя й вино молоде та оливу, і насититесь нею, і більше не дам вас на наругу народам. А цього північного ворога віддалю Я від вас, і його в край сухий та спустошений вижену, його перед до східного моря, його ж край до того моря заднього. І вийде злий запах його, і підійметься сморід його, бо він лихо велике чинив. Не бійся ти, земле, а тішся й радій, бо велике Господь учинив!  

Джерело: CREDO

Схожі новини:

Поширити новину: