Кардинал Беччіу братиме участь у наступній консисторії

Кардинал повідомив, що отримав запрошення від Папи Франциска взяти участь у зустрічах кардиналів, які 27 серпня розпочнуться у Ватикані.

Про це пише Vatican News.

У консисторії з нагоди введення в сан нових кардиналів і затвердження деяких канонізаційних процесів, як також у нарадах кардиналів, присвячених реформі Римської Курії, братиме участь і кардинал Анджело Беччіу. Про це повідомив сам кардинал, який два роки тому зрікся прав і прерогатив кардинальства через висунуті щодо нього підозри. Під час Святої Меси в Ґольфо-Аранчі він розповів, що отримав запрошення від Папи Франциска.

Нагадаємо, що 24 вересня 2020 року кардинал Беччіу склав на руки Папи Франциска зречення з посади Префекта Конгрегації в справах визнання святих, а також зрікся прав, пов’язаних із кардинальським статусом. Він потрапив до переліку підозрюваних у рамках процесу, що розпочався у Ватикані 27 липня 2021 року в справі махінацій з нерухомістю, внаслідок якої Святий Престол зазнав значних збитків. Обвинувачений у розкраданні коштів і зловживанні службовим становищем, кардинал, який свого часу був заступником Державного Секретаря із загальних питань, завжди підкреслював, що став «жертвою махінації» та змови проти нього, і допитуваний під час судового процесу постійно говорив про необґрунтованість цих обвинувачень.

Схожі новини:

Поширити новину: